Marknaden för digitala tvillingar växer explosionsartat – Rockwell Automation skapar nytt nätverk
Hem NYHETERTECH NEWS Marknaden för digitala tvillingar växer explosionsartat – Rockwell Automation skapar nytt nätverk

Marknaden för digitala tvillingar växer explosionsartat – Rockwell Automation skapar nytt nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), världens största företag inom industriell automation och digital transformation, har etablerat ett nytt nordiskt nätverk för att möta den växande efterfrågan på digital tvillingteknik.

I Sverige har TechTribe valts ut som partner.

Marknaden förväntas växa med över 40 miljarder dollar fram till 2026. Det slutliga målet är att varje produktionsanläggning ska ha en digital tvilling.

 ”Bland nordiska företag är användningen av digitala tvillingar i ett tidigt skede.  Men globala händelser, som t.ex. pandemin, har inspirerat fler företagsledningar att söka efter nya, bättre och kostnadseffektiva metoder för innovation och produktion. För att hjälpa företagen har vi upprättat ett nytt nordiskt nätverk av utbildningsinstitutioner och implementeringspartners för att hjälpa fler att införa digital tvillingteknik ”, säger Åsa Arvidsson, Regional Vice President, North Region EMEA på Rockwell Automation.

Marknaden för digitala tvillingar växer explosionsartat – Rockwell Automation skapar nytt nätverkMed hjälp av mjukvarulösningar som Emulate3D för virtuell driftsättning kan företag lösa problem med logisk drift eller sekvensering innan de går ut på plats, samt minska riskerna och förbättra kompetensen genom att utbilda operatörer i en virtuell miljö.

Åsa Arvidsson säger: ”Digital tvillingteknik kan hjälpa företag att hålla sig konkurrenskraftiga, lösa utmaningar med livscykelhantering, bli långsiktigt kostnadseffektiva och optimera operatörernas kompetens och utbildning. Med virtuell design och prototyptillverkning kan företag bättre komma fram till vad som är möjligt i designprocessen innan de bygger i verkligheten. Processer kan utvärderas och testas tills allt stämmer, vilket är otroligt mycket effektivare och mer hållbart.”

 Marknaden för digitala tvillingar förväntas växa enormt. Gartner framhåller att de förväntar sig att miljontals anordningar och produktionsanläggningar kommer att ha en digital tvilling inom några år. Markets & Markets uppskattar att den globala tillväxten kommer att öka från 3,2 miljarder US-dollar 2020 till 48,3 miljarder US-dollar 2026. För att möta efterfrågan förvärvade Rockwell Automation under 2019 Emulate3D.

Kompetenta partners som fokuserar på hållbarhet och effektivitet

”Vi har etablerat ett nordiskt partnernätverk som har kompetensen att föra en dialog med våra kunder. Den digitala tvillingtekniken är fortfarande ny för många och därför har vi engagerat skickliga konsulter som danska ProjectBinder och svenska TechTribe samt ett antal utbildningsinstitutioner för att öka kompetensnivån i Norden och Baltikum”, förklarar Åsa Arvidsson.

TechTribe, nätverkspartnern i Sverige, har genomfört flera digitala tvillingprojekt. TechTribes marknadschef Ruth Westberg säger: ”För oss på TechTribe är det viktigt att använda den teknik som ger oss verktyg för att kunna leverera ännu bättre lösningar till våra kunder. Genom Emulate 3D har vi fått möjlighet till just detta. Förutom att det innebär att vi kan göra tidiga simuleringar inför utformning och val av lösning kan vi också avsevärt underlätta arbetet vid provkörning och driftsättning, då vi har möjlighet att prova våra utrustningar och program virtuellt innan vi faktiskt är på plats.  Implementeringstiden hos våra kunder minskas också eftersom utbildning av operatörer kan göras virtuellt innan utrustningen är på plats.”

Ruth Westberg fortsätter: ”Utöver att själva använda programmet i våra projekt erbjuder vi också hjälp med att införa Emulate 3D hos våra kunder samt ge support vid olika frågeställningar. Vi kan även tillhandahålla workshops med fokus på kundens behov.”

Demokratisering av tekniken för digitala tvillingar

Ursprungligen användes digital tvillingteknik endast vid tillverkning av halvledare. Sedan började läkemedelsindustrin använda den och i framtiden bör digital tvillingteknik vara tillgänglig för alla.

”Vår vision på Rockwell Automation är att alla tillverkningsföretag ska ha en installation med digital tvillingteknik. Det gör företagen flexibla och anpassningsbara och minskar tiden till marknaden. Dessutom får företagen en utbildningsmiljö som effektiviserar utbildning och träning inför starten av en ny produktion”, avslutar Åsa Arvidsson och betonar att utbildningsinstitutionerna spelar en viktig roll för att höja den allmänna kompetensnivån så att företagen kan utnyttja tekniken optimalt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00