Så skapar återförsäljare affärsmöjligheter med SD-WAN
Hem Säkerhet Så skapar återförsäljare affärsmöjligheter med SD-WAN

Så skapar återförsäljare affärsmöjligheter med SD-WAN

Publicerat av: Redaktionen

Under det senaste året har pandemin varit en katalysator som påskyndat digital transformation.

Distansarbete är den nya normen och företagen har behövt anpassa sig därefter – ett kontor kan nu vara ett kafé, hemmet eller coworking space.

Detta sätter ökad press på verksamheter att omvandla sin WAN- och säkerhetsarkitektur, för även om det är samma applikationer som används, är sättet att komma åt och skydda dem annorlunda.

Många organisationer har försökt hantera detta skifte genom att bygga ut sin gamla infrastruktur, men förutom att det har visat sig gå för långsamt är arkitekturen inte anpassad för moderna molnbaserade applikationer. Det har lett till en växande efterfrågan på SD-WAN, som bygger på intelligent molnteknik.

En av de viktigaste fördelarna med SD-WAN är att nätverket kan skräddarsys efter verksamhetens behov. Programvaran skapar ett smidigt virtuellt nätverk som motverkar störningar och möjliggör innovation som inte kan matchas av traditionella nätverk. Med SD-WAN:s inbyggda intelligens blir nätverket självkörande, processer förenklas och det skapas en effektivitet som gör att företag kan ägna sig åt att driva företaget istället för att oroa sig för systemens tillgänglighet och säkerhet”, säger Niklas Stolperud, kanalansvarig för Norden på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise.

Den möjlighet som han ser för återförsäljare är att de får nya kontaktvägar in till företagen. I stället för att prata med IT-avdelningar om nya produkter kan de vända sig direkt till ledningen eftersom SD-WAN gör det möjligt för dem att nå bredare affärsmål.

Detta innebär att återförsäljarna kan rikta in sig på en ny publik med ett grundläggande nytt koncept som förenar nätverks- och säkerhetsarkitektur med strategiska affärsutmaningar. Det handlar inte längre om att bara sälja utrustning”, sammanfattar Stolperud.

 

Så skapar återförsäljare affärsmöjligheter med SD-WAN

Niklas Stolperud, kanalansvarig för Norden på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise

En enhetlig molnlösning

 

Företag inom alla sektorer jobbar nu mot att använda mer molnteknik, men många tvekar på grund av oro för komplexitet och risk för störningar. SD-WAN eliminerar dessa problem; ett konkret exempel är Arubas EdgeConnect-plattform som gör det möjligt att utöka nätverket till AWS, Azure, Google eller Oracle. Detta gör att företagen slipper en hybrid- eller multimolnlösning.

”För återförsäljare innebär det här stora möjligheter. De kan stötta kunderna i deras molnflytt, och kan samtidigt erbjuda lönsamma SD-WAN-lösningar. Samtidigt innebär det här stora förändringar i återförsäljarnas arbetssätt, så för att lyckas med detta behöver de samarbeta med leverantörer som ger fortlöpande utbildning och certifiering”, säger Niklas Stolperud.

 

Vilka företag är öppna för SD-WAN?

 

De företag som är mest mogna för SD-WAN är de som vill ge hög kvalitet på upplevelsen för slutanvändare eller har problem med fördröjningar.

“Återförsäljare bör vara uppmärksamma på kunder som inte är nöjda med sin applikationsprestanda eller har bekymmer med tillgänglighet, inte minst eftersom detta har en allvarlig inverkan på deras produktivitet och försäljning. Dessa är signaler om att SD-WAN kan vara en smart lösning för dem”, säger Niklas Stolperud.

SD-WAN är också en bra anledning för återförsäljare att åter kontakta företag som stoppat stora projekt på grund av Covid-19. Många företag har halkat efter sina mer digitaliserade konkurrenter och förlorat viktiga USP:ar. Eftersom SD-WAN är en branschoberoende teknik har återförsäljare en bred målgrupp och marknad att bearbeta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>