Samtidigt som kriget i Ukraina utvecklas lanserar Vectra AI gratis Cybersecurity-tjänster
Hem NYHETERAI Samtidigt som kriget i Ukraina utvecklas erbjuder Vectra AI gratis Cybersecurity-tjänster

Samtidigt som kriget i Ukraina utvecklas erbjuder Vectra AI gratis Cybersecurity-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

Mitt i krisen erbjuder den ledande leverantören av Cyber security-tjänster hjälp till berörda företag

Vectra AI är ett av de ledande företagen inom AI-driven hotdetektering och respons, för hybrid- och multimolnföretag.

De svarade nyligen på den växande konflikten mellan Ukraina och Ryssland genom att erbjuda en rad kostnadsfria cybersäkerhetsverktyg och -tjänster till organisationer som tror att de kan bli måltavlor som ett resultat av denna konflikt.

Samtidigt som kriget i Ukraina utvecklas lanserar Vectra AI gratis Cybersecurity-tjänster

Hitesh Sheth, VD och koncernchef för Vectra AI

Bankwebbplatser och uttagsautomater, såväl som militära datornätverk, har stängts av de senaste veckorna p g a cyberattacker, och desinformationskampanjer som syftar till att framkalla panik.

– Eskalerande cyberkonflikter kommer att få oförutsedda konsekvenser, säger Hitesh Sheth, VD och koncernchef för Vectra AI. Ingen offentlig eller privat organisation är säker på att förbli en ren åskådare.

Företaget spårar aktivt nya attacker associerade med konflikten i Ukraina och Ryssland, såväl som andra konflikter runt om i världen.

För omedelbar hjälp i den aktuella nödsituationen kommer Vectra AI att erbjuda följande tjänster gratis:

  • Skanning av Microsoft Azure AD- och M365-miljöer efter tecken på attacker
  • Övervakning av AWS-infrastruktur för att kunna spåra tecken på aktiva attacker, förutom tillhandahållandet av detekterings- och svarsverktyg för nätverket kommer även kontroll av AWS-konton.
  • Övervakning av nätverksinfrastruktur både i molnet och lokalt för att kunna spåra tecken på attack, inklusive distribution av Vectra-sensorer som är specialbyggda för att upptäcka skadligt beteende.
  • Stöd för att kunna bevara historisk metadata för att därigenom underlätta undersökningar av incidentrespons baserat på kompromissindikatorer (IOCs) för specifika attackvarianter.

Attacker som tidigare tillskrivits ryska aktörer är kända för att störa Microsoft Enterprise Cloud och få tillgång till viktig information. Med förvärvet av Siriux är Vectra AI utrustad på ett unikt sätt för att omedelbart upptäcka skadlig aktiviteter i Microsoft Azure Active Directory som kan leda till att Exchange Online-postlådor äventyras. Vectra AI kommer också att tillhandahålla en gratis Siriux-skanning till organisationer som tror att de kan bli måltavla.

– När konflikten eskalerar och cyberriskerna ökar, vill Vectra AI vara en del av lösningen, sa Hitesh Sheth. Vi tror att vi tillsammans kan minska riskerna förknippade med nationalstatliga cyberattacker avsevärt. Genom att erbjuda våra produkter och tjänster utan kostnad under denna kris hoppas vi att vi kan hjälpa fler organisationer att skydda sig själva.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00