CHERRY – ett tangentbord som håller
Hem DISTRIBUTÖRINGRAM MICRO CHERRY – ett tangentbord som håller

CHERRY – ett tangentbord som håller

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER INGRAM] Sedan en tid tillbaka kan Ingram Micro erbjuda återförsäljare tangentbord som är lite utöver det vanliga, CHERRY har tagit plats i produktportföljen.

CHERRY är ett prisvinnande varumärke från Tyskland men med en historia som sträcker sig så långt tillbaka i tiden som till USA på 50-talet.

Det var då tillverkningen av knappar till bilindustrin startade av en man vid namn Walter CHERRY. För att göra en lång historia kort kan vi sammanfatta att CHERRY tillverkat tangentbord i princip sedan den första datorn kom.

Idag är CHERRY näststörst på den tyska marknaden inom tangentbord och har siktet högt ställt även för den nordiska marknaden.

”I Norden är vårt varumärke än så länge relativt okänt för den stora massan. Inom gamingvärlden däremot så känner de flesta till oss då vi levererar brytare till knapparna i de mest välrenommerade tangentborden”, berättar Nick Ahlbin, Sales Manager på CHERRY.

Hos CHERRY har man kvalitet och användande i fokus och levererar trygga och hållbara produkter. Alla tangentbord skall fungera vid start, oavsett om det är en leverans på 2000 stycken, något som inte är en självklarhet idag.

”Vi har flera gånger fått beställningar från kunder som först valt tangentbord av ett annat märke men sedan vänt sig till oss då alldeles för hög andel av dem visat sig inte fungera vid leverans. Tyvärr blir det nog lätt så när tangentbordet inte är din huvudprodukt, att den bara blir ”good enough”, fortsätter Nick.

CHERRY – ett tangentbord som håller

CHERRY erbjuder hållbara tangentbord.

CHERRY har utvalda tangentbord som är certifierade enligt den tyska standarden Blauer Engel som har en helt separat kategori enbart för tangentbord. För att uppnå den standarden ställs bland annat krav som att:

  • Produkten skall ha lång livslängd och man ska kunna reprarera den
  • Det ska vara enkelt att återvinna produkten
  • Produkten ska ergonomiska egenskaper och vara tyst
  • Rätt materialval och rätt märkning av de olika materialen

För samtliga CHERRYs tangentbord finns en garantitid på 3 år men användaren kan räkna med att produkten håller betydligt längre än så. I förhållande till den höga kvaliteten och långa livslängden är priset för tangentborden låg.

”CHERRYsprodukter håller trots sin relativt låga prisbild väldigt god kvalitet. Det tillsammans med att de också erbjuder lite unika produkter såsom säkerhetstangentbord med integrerad chipkortsterminal ger oss möjligheten att tillsammans med våra återförsäljare möta de ökade kraven som exempelvis stat, kommun och landsting har i sina upphandlingar. Samtidigt som det är ett hållbart komplement i vårt utbud av traditionella tangentbord”, säger Johannes Winqvist, Vendor Manager för CHERRY på Ingram Micro.

Nu har man som mål att under 2023 öka varumärkeskännedomen i Norden och samarbetet med Ingram Micro är ett viktigt steg på vägen.

”Till att börja med sökte vi partner som vi kunde jobba med på bred front i Europa. Ingram Micro är en stor och etablerad distributör. Det som visat sig nu när vi samarbetat ett tag är dock att vi i detta stora globala bolag hittat en partner med ett otroligt personligt engagemang för våra produkter. Det finns en flexibilitet och en vilja att hjälpa återförsäljarna att upptäcka våra produkter, något som är av stor vikt för vår fortsatta satsning i Norden”, avslutar Nick.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00