Savecore medarrangör till Norrlands största hack
Hem Nyheter Savecore medarrangör till Norrlands största hack

Savecore medarrangör till Norrlands största hack

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad arrangeras Good Tech Hack i Sundsvall, och för första året står Savecore AB som medarrangör för hacket.

Savecore medarrangör till Norrlands största hackArbetet är i full gång och nu ska de sista pusselbitarna falla på plats. Årets hack planeras att bli större än fjolårets.

Good Tech Hack, vad är det?

Det är ett hack som är öppet för alla. Det spelar ingen roll om du är programmerare, sjuksköterska, konceptutvecklare eller något annat. Hacket uppmuntrar kreativitet där man som deltagare arbetar i team under 24 timmar och ges möjlighet att lösa utmaningar med hjälp av öppna data. Läs mer på hackets hemsida.

Årets Tema: Inkluderande Digitalisering

Det råder inga tvivel om att digitaliseringen är här för att stanna. Utifrån Agenda 2030 har medarrangörsgruppen fastslagit årets tema; Inkluderande Digitalisering. Deltagarna ges därmed möjlighet att bidra till att utveckla samhället, med inkludering och digitalisering som ståndpunkt.

Savecore – en av elva medarrangörer

Hacket kommer att äga rum den 22-23 februari vid Grönborg i Sundsvall. Sedan uppstartsmötet i september 2018 har Savecore aktivt bidragit till att göra årets hack till Norrlands största. Albin Jonsson Fjällby är Savecores representant, vars deluppgift har varit att finna en kompetent jury för hacket.

“Savecore verkar i hela Sverige men vår bas finns i Norrland. Vi är väl medvetna om den kompetens som finns här och ser därför behovet av att ta vara på och lyfta både IT-kompetensen men också kreativiteten som finns i norra Sverige. Som medarrangör till Norrlands största hack – Good Tech Hack – har vi möjlighet att göra det.” säger Albin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>