Självlärande molntjänst förstärker samarbete och skapar smarta insikter
Hem Nyheter Självlärande molntjänst förstärker samarbete och skapar smarta insikter

Självlärande molntjänst förstärker samarbete och skapar smarta insikter

Publicerat av: Redaktionen

Tänk om nästan allt du vet om hur företag drivs är fel? Vocean menar det. Möt den svenska startupen som är så innovativ att Microsoft följer deras arbete.

Självlärande molntjänst förstärker samarbete och skapar smarta insikter

Framgångsrika organisationer växer genom att låta sina medarbetare få frihet att utvecklas och när de uppmuntras till egna initiativ.

Känslan av att något inte stod rätt till hade gnagt inom Peter Kollin under flera år. Kanske decennier, när han tänkte efter. Alla dessa organisationer och företag han varit chef hos; banker, regioner, kollektivtrafik. De fungerade inte som de borde. Den fulla potential han såg utnyttjades inte till fullo. De anställda var det inte fel på, tvärtom.

– Det var strukturen. Samarbetsformerna. Tänket. Filosofin. Det var där skon klämde, säger Peter Kollin, VD på Vocean.

Företag har sedan århundraden tillbaka organiserats på ungefär samma sätt. På toppen ägare. Sedan chefer som delegerar till mellanchefer som i sin tur delegerar till personal. Hierarki och kontroll. Fasta anställningar knyter upp arbetskraft. Peter Kollin började på riktigt ifrågasätta hela modellen.

– Framgångsrika organisationer växer genom att låta sina medarbetare få frihet att utvecklas och uppmuntras till egna initiativ, säger Peter Kollin.

En ekonomi i förändring

Dessutom började han se hur själva ekonomin i sig förändrades. Samarbeten blev vanligare, och han insåg att framöver kommer inte företag kunna fungera som stelbenta kolosser med allt inhouse, utan som flexibla organismer med fluktuerande samarbeten utanför sina egna väggar.

Dessutom, insåg han, tänker generationerna som växer upp nu annorlunda kring arbete, liv och plikt. De definierar frihet som att kunna kontrollera sin egen tid – inte som trygghet.

– Gigekonomin, där allt fler är frilansare, är inte något underligt som ligger och lurar på horisonten. Den är redan här och den är här för att stanna.

Insiktsbaserat beslutsfattande

Peter Kollins visionära tankar kring företagande kombinerat med hans teknikintresse blev till ett företag. Den 10 januari 2019 sjösattes VOCEAN – en helt unik molntjänst gjord för kollaborativa arbetsflöden. Med VOCEANs digitala tjänster kan organisationer utveckla både sin verksamhet, framsynthet, agilitet och kommunikation. Plattformen stärker organisationer genom att lyfta fram den kompetens som finns tillgänglig internt och externt. Användare kan till exempel nyttja planerings- och rapporteringsverktyg, öka sin innovationsnivå samt genomföra kund- och medarbetarundersökningar – en helt unik molntjänst gjord för kollaborativa arbetsflöden. Med VOCEANs digitala tjänster kan organisationer utveckla både sin verksamhet, framsynthet, agilitet och kommunikation.

– Det leder till att skapa värdefulla insikter –nyckeln till allt. Genom att öppna upp kommunikationen mellan alla som jobbar inom ett företag får alla bättre insikt i vad som faktiskt pågår – och bättre, mer informerade beslut fattas, säger Peter Kollin.

Banbrytande programvara

VOCEAN är dessutom intelligent. Banbrytande artificiell intelligens gör Vocean till en produkt helt utan likvärdiga konkurrenter. När flera medarbetare, kunder eller externa parter har varit involverade i en gemensam uppgift i programvaran sammanställer artificiell intelligens materialet i en omedelbar och automatiskt genererad slutrapport med säkrad källdata.

Molntjänsten är extremt skalbar och expanderar av sig självt när det tillkommer nya data som kräver mer lagringsutrymme. Plattformen är baserad på Microsoft Azure-teknik, vilket möjliggör en miljon användare samtidigt och datahantering i realtid oavsett var i världen användarna befinner sig.

– Det är en väldigt kraftfull produkt vi har och vi ligger så långt i framkant att till och med Microsoft håller koll på oss, säger Peter Kollin.

VOCEAN är helt enkelt ett verktyg gjort för att förverkliga Peter Kollins dröm: företag som ger plats åt individerna som jobbar där. Programmet, som är djupt sammanvävt med filosofin om att leda företag genom att låta alla anställdas kreativitet flöda, gör medarbetare nöjdare och företag starkare.

– Människor mår som bäst när de syns, hörs och bekräftas, säger Peter Kollin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>