Semcon stärker sin digitala position genom förvärvet av it-bolaget Squeed
Hem Nyheter Semcon stärker sin digitala position genom förvärvet av it-bolaget Squeed

Semcon stärker sin digitala position genom förvärvet av it-bolaget Squeed

Publicerat av: Redaktionen

Semcon förvärvar 100 procent av aktierna i det svenska it-bolaget Squeed AB som under 2020 omsatte 105 miljoner kronor.

Semcon stärker sin digitala position genom förvärvet av it-bolaget Squeed

Markus Granlund, Dragi Atanasovski, Ola Klasson, Fotograf: Emil Gustafsson Ryderup

Squeeds starka position inom mjukvaruutveckling och agil förändringsledning kompletterar Semcons digitala erbjudande, adderar fler branscher och breddar koncernens kundportfölj.

– Squeed är ett strategiskt viktigt förvärv som ger oss ytterligare nästan hundra fantastiska kollegor såväl som nya spännande kunder. Det ska bli oerhört inspirerande att få arbeta tillsammans för att på ett ännu bättre sätt stötta våra kunders digitala omställning, säger Markus Granlund, vd på Semcon.

Hastigheten med vilken digital teknik förändrar produkter och tjänster är hög, samtidigt som den digitala transformationen påverkar samtliga branscher och slutanvändare.

Det är en stark drivkraft för utveckling och skapar nya möjligheter för mer hållbara och användarvänliga digitala lösningar.

– Genom förvärvet av Squeed kompletterar vi koncernens befintliga digitala erbjudande inom exempelvis AI och smarta produkter med än mer spetskompetens i bland annat fullstackutveckling och molntjänster. Det ger oss också möjlighet att arbeta med kunder i nya branscher som retail, finans & försäkring och media, säger Markus Granlund.

Squeed, som kommer att ingå i Semcons affärsområde Engineering & Digital Services, har 95 medarbetare som stärker Semcons närvaro i främst Göteborg och Stockholm, men även i Oslo. Under 2020 uppgick omsättningen till 105 miljoner kronor (MSEK) och rörelseresultatet till 14 MSEK, vilket gav en rörelsemarginal på 13 procent.

Squeeds medarbetare är vana vid projekt som spänner från innovation och affärsutveckling till realisering. Som del av Semcon får vi jobba med fler spännande projekt som kombinerar digitala och fysiska lösningar. Kulturmässigt är vi en fantastisk kombination då vi är två utvecklingsinriktade people-first-bolag som möts i passionen för värdeskapande teknik, säger Squeeds vd Ola Klasson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>