Snabb dataöverföring är ett krav för att lyckas med automoma fordon
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA Snabb dataöverföring är ett krav för att lyckas med automoma fordon

Snabb dataöverföring är ett krav för att lyckas med automoma fordon

Publicerat av: Redaktionen

Continental och Equinix inleder ett samarbete där syftet är att minska antalet trafikolyckor, framför allt de med dödlig utgång.

Behovet av ett sådant här initiativ är skriande.

Enligt WHO dör årligen 1,3 miljoner människor i trafikolyckor över hela världen.

I Sverige dog 192 personer i trafikolyckor under 2021, enligt Transportstyrelsen. Varje liv är värdefullt och i Sverige har vi sedan lång tid tillbaka haft en nollvision för trafikolyckor med dödlig utgång. Även om trafikmiljöerna skiljer sig åt mellan olika länder finns en lovande väg att gå mot en lösning på trafikproblemet, nämligen att göra bilar säkrare.

I takt med att självkörande, så kallade autonoma, bilar blir allt vanligare växer en insikt fram om att de kan bidra till färre och mindre skadeframkallande trafikolyckor. En välfungerande, självkörd bil minskar helt enkelt påverkan av mänskliga fel i trafiken.

Snabb dataöverföring är ett krav för att lyckas med automoma fordonMen det finns en hake i sammanhanget: för att de självkörande bilarna ska fungera optimalt krävs dataåtkomst med låg fördröjning (latency) till molnbaserade nätverk, för att nödvändig bearbetning av data ska fungera. Equinix roll i sammanhanget är att tillhandahålla global nätverksinfrastruktur till Continental. Det behövs med tanke på att Continentals testfordon körs mer än 15 000 kilometer och genererar mer än 100 TB data per dag. Continentals testprogram heter Advanced Driver Assistance System (ADAS).

Via Equinix globala infrastruktur laddas alla data upp snabbt för bearbetning i molnet. Continentals personal kan använda dessa data för tester och utvärderingar, vilket gör att företaget kan accelerera sin AI-utveckling inom fordonssektorn. Arbetet ligger i linje med ett flertal internationella satsningar och behovet av det är stort:

  • FN har fastställt det ambitiösa målet att halvera antalet dödliga trafikolyckor till 2030.
  • Trafikolyckor medför kostnader som motsvarar tre procent av de flesta länders BNP.
  • Trafikolyckor är den vanligaste dödsorsaken för barn och unga vuxna (5 – 29 års ålder)
  • Mer än 90 procent av alla trafikolyckor orsakas av mänskliga fel.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00