SolunoBC går samman med nederländska CallHosted för att växa sina molntjänster internationellt

Soluno är idag den största operatörsoberoende UCaas leverantören på den nordiska marknaden, och går nu samman med nederländska CallHosted.

SolunoBC går samman med nederländska CallHosted för att växa sina molntjänster internationellt 1
CallHosted CEO Paul Smissaert och SolunoBC CEO Mattias Ohde

CallHosted är idag en etablerad Cloud Communications aktör på den holländska marknaden. Samgåendet med CallHosted innebär att bolagen tillsammans stärker sitt internationella wholesale koncept.

Soluno förvärvar CallHosted och dess majoritetsägare återinvesterar i SolunoBC. Paul Smissaert grundare och CEO på CallHosted kommer fortsatt inneha en operativ nyckelposition samt ingå i Solunos ledningsgrupp. SEB Private Equity är fortsatt majoritetsägare i SolunoBC.

Förvärvet är ett viktigt steg i Solunos fortsatta satsning kring att vara den mest attraktiva wholesale partnern på den europeiska marknaden, och med gemensamma partners och tjänster kan erbjudandet stärkas rejält. Båda bolagen arbetar redan idag med samma molnbaserade mjukvara för att distribuera telefonilösningar, vilket är optimalt inför fortsatt expansion och utveckling. Tydliga synergieffekter i kunskapsutbyten, drift av lösningar och utveckling av nya tjänster, där företagen känner sig extremt kompatibla, det förväntas addera stort värde för både partners och slutkunder.

Tillsammans med CallHosted blir Soluno omgående en självklar aktör på en ny marknad med befintliga kunder, en verksamhet i full aktivitet och personal på plats i Rotterdam.

Det samgående bolaget kommer att ha fortsatt fokus på att utveckla verksamheterna i Norden och Nederländerna, därefter succesivt expandera till ytterligare marknader i Europa.

“Genom det nya bolaget kommer vi att kunna erbjuda ett nytt och unikt ”mobile first koncept” till wholesale marknaden, ett koncept vi ser efterfrågas och som Soluno nu tar vidare internationellt. Våra molnlösningar kommer fortsätta att präglas av problemfria installationer vilket också är en av bolagets stora skalfördelar. Soluno och CallHosted får nu de bästa förutsättningarna för inhemsk och internationell expansion som operatörsoberoende molnväxelleverantör. Vi kommer att ta en ledande ställning som systemintegratör i molnet och vill skapa den bästa upplevelsen för kunder, partners och operatörer” säger Paul Smissaert, grundare och CEO på CallHosted.

“Vi är glada att välkomna CallHosted till Soluno som kompletterar Soluno med sina tjänster, kunskap och erfarenheter, vilket kommer att accelerera vår internationella tillväxt. Vi är mycket imponerade av vad CallHosted har uppnått hittills i Nederländerna och vi ser fram emot att gemensamt ta verksamheten till dess fulla potential på en internationell marknad” säger Mattias Ohde, CEO på SolunoBC AB.

Under 2018 förväntas Soluno omsätta uppemot 250 miljoner kronor och innehar nu kontor i Stockholm, Göteborg och Rotterdam.