TCS behåller tätpositionen för kundnöjdhet inom IT-tjänster
Hem Nyheter TCS behåller tätpositionen för kundnöjdhet inom IT-tjänster

TCS behåller tätpositionen för kundnöjdhet inom IT-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

ngaoxdthoghc3uceteiiTata Consultancy Services (TCS) tar för sjunde året i rad förstaplatsen för kundnöjdhet inom nordiska IT-tjänster. Den senaste vinsten kommer i 2016 års upplaga av den årliga nordiska IT Outsourcing-studien framtagen av Whitelane Research och PA Consulting. TCS tog även hem förstaplatsen i Sverige.

— I år har vi genomfört många av de mest krävande IT transformationsprogrammen i regionen, säger Amit Bajaj, chef för TCS i norra Europa. Jag vill tacka alla medarbetare på TCS för deras hängivna arbete och våra kunder för deras förtroende. Framgång kommer genom samarbete. Vi är stolta över att hjälpa våra kunder och att vara en del av det nordiska näringslivets digitalisering.

TCS tog topplaceringen med en total kundnöjdhetspoäng på 81 procent, den högsta bland tjänsteleverantörerna och hela nio procentenheter över branschgenomsnittet på 72 procent. Av de tillfrågade som för närvarande arbetar med TCS sade 100 procent att de sannolikt skulle förnya sina kontrakt vilket är ett starkt bevis på företagets kundfokus.

TCS visade sin styrka inom alla IT-områden som täcktes i studien. TCS har de mest nöjda kunderna inom applikationsutveckling, underhåll och testning; datacenter och tillämpningar webbhotell samt slutanvändartjänster.

— Den nordiska marknaden har mognat till den grad att både den privata och offentliga sektorn tecknar avtal med IT-leverantörer av TCS kaliber, säger Jef Loos, Head Sourcing Research Europe at Whitelane Research.

Över 300 personer på organisationer med de största IT-utgifterna i Sverige, Danmark, Finland och Norge intervjuades för undersökningen. Undersökningen utvärderade totalt 29 IT-tjänsteföretag och runt tusen unika IT-outsourcingavtal.

TCS tillkännagav nyligen ett stort avtal med Postnord om att bli deras molnpartner och företaget har också satt sina spår som en innovatör inom banksektorn med betalningslösning med peer-to-peer-teknik för DNB.

Whitelane Research och PA Consulting samarbetade för att genomföra 2016 Nordic IT Outsourcing Study. Whitelane Research är en oberoende organisation med fokus på sourcing- och outsourcing-forskning och -händelser. PA Consulting är ett globalt konsult-, teknik- och innovationsföretag med över 2600 anställda.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>