Tele2 tar hem en av de största affärerna någonsin

Under sommaren tecknade Tele2 avtal med PostNord för mobiltelefoni, växelfunktionalitet och molntjänster i Sverige samt mobilterminaler i Norden.

Tele2 tar hem en av de största affärerna någonsin 1Nu står det klart att Tele2 även har vunnit upphandlingen kring datakommunikation, vilket innebär att Tele2 blir leverantör av samtliga kommunikationsfunktioner åt PostNord.

I juni tecknade Tele2 avtal för mobiltelefoni med Sveriges ledande leverantör av kommunikations- och logistiklösningar, PostNord. Avtalen omfattar leverans av mobilterminaler, växelfunktionalitet och molntjänster och innebär bland annat att Tele2 kommer leverera cirka 15 000 SIM-kort samt molnväxel till PostNord. Affären är därmed Tele2:s största leverans någonsin av företagets växeltjänst.

Nu står det klart att Tele2 även har fått förtroendet att förse PostNord med datakommunikation. Tele2 är sedan tidigare leverantör av PostNords rikstäckande datanätverk WAN, och har i det nya avtalet fått utökat ansvar för lokala nätverk inom LAN i Sverige och Danmark. Det innebär att Tele2 bland annat kommer leverera lokala nätverk på PostNords utlämningsställen i Sverige.

– Det är precis den här typen av leveranser som är Tele2:s signum. Vi är specialister på att leverera komplexa och starka kommunikationslösningar till våra kunder som hjälper dem att knyta ihop helheten. Genom att vi blir helhetsleverantör åt PostNord Sverige kan de fokusera på sin kärnverksamhet medan vi hanterar samtliga kommunikationsfunktioner, säger Samuel Skott, vd Tele2 Sverige.