Telenor gör det lättare att surfa utomlands – tar bort roamingavgifter i fler länder

Telenor tar täten bland mobiloperatörerna och utökar möjligheten till surf utan roamingavgifter utomlands.

Telenor gör det lättare att surfa utomlands – tar bort roamingavgifter i fler länder 1Turkiet, Schweiz och USA är några av de nya länderna där kunder framöver slipper oroa sig för extra kostnader. Sedan tidigare är Telenor ensamma om att ha slopat roamingavgifter för surf i flera länder, däribland Thailand. Samtidigt väljer företaget att ta bort alla bindningstider från sina abonnemang.

Telenors nya erbjudanden lanseras den 6 september och innebär en rad förändringar som underlättar den mobila vardagen för kunderna. Utöver slopade bindningstider så tas roamingavgifterna för surf bort på fler destinationer. Turkiet, USA, Schweiz, Andorra samt Serbien och Montenegro är nya tillskott på listan, som sedan tidigare även omfattar Thailand, Malaysia, Myanmar och hela EU/EES. Totalt kommer surf utan roamingavgifter att gälla i 41 länder utomlands, flest bland samtliga mobiloperatörer.

– Vi är redan den operatör som är starkast förknippad med surf och generös roaming i utlandet. Nu stärker vi vår ställning ytterligare. Samtidigt gör vi det smidigare för kunderna att när som helst kunna byta och välja det abonnemang som passar dem bäst. Detta gäller även för mobilt bredband och hemtelefoni, säger John Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan.

Abonnemangen delas upp i sex prisklasser efter hur mycket surf som ingår, från 3 GB ända upp till obegränsat. Telenor vill också göra det lättare för kunder att byta till den senaste telefonen varje år och inför därför möjligheten att genomföra Telenor Change även hos återförsäljarna Elgiganten och Media Markt. Telenor Change ingår oavsett vilken mobil man köper.

– Vi har sett ett behov av enklare abonnemang som går att byta ut smidigt utefter behov, samtidigt som man kan försäkra sig om att ha den senaste mobilen. Dessutom ser vi till att de gamla mobilerna får nytt liv, antingen i en ny hand eller genom att plocka isär och återanvända delarna, säger John Sebastian Slørdahl.