Telenor tar kontroll över den svenska nätverks- och säkerhetsmarknaden
Hem Säkerhet Telenor tar kontroll över den svenska nätverks- och säkerhetsmarknaden

Telenor tar kontroll över den svenska nätverks- och säkerhetsmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Network Services och norska Datametrix blir idag ett företag med det gemensamma namnet Telenor Inpli.

Telenor tar kontroll över den svenska nätverks- och säkerhetsmarknaden 1

Mats Almgren

Med detta tar Telenor ett större grepp på företagsmarknaden i Sverige och Norge, med målet att bli ledande inom nätverk och säkerhet.

Norska Datametrix har varit ägt till 100 procent av Telenor sedan 2008. 2017 förvärvades Network Services av Datametrix. Sammantaget omsatte de två företagen 1,5 miljarder NOK under 2017 och går nu ut på marknaden under ett gemensamt varumärke för att bli en stark och kraftfull aktör på den skandinaviska infrastrukturmarknaden. Eivind Hauglie-Hansen blir CEO för Telenor Inpli, som totalt omfattar 400 anställda.

– IT-infrastruktur är samhällskritiskt och blir viktigare när samhället digitaliseras och fler och fler enheter är anslutna till nätverket. Det är därför ganska naturligt att vi tar en tydligare position på denna marknad. Att satsningen nu har ett tydligt varumärke i Telenor innebär att vi har stora ambitioner på denna marknad, säger Mats Almgren, Affärsområdeschef Företag, Telenor Sverige AB.

Bygger en skandinavisk organisation

I Sverige har det genomförts ett antal större konsolideringar mellan infrastrukturföretag de senaste åren. Med Telenor Inpli kan Telenor nu erbjuda sina kunder en större helhet och ett komplett erbjudande i Skandinavien.

– I Sverige är Telenor mycket starka inom mobilitet och WAN lösningar. Med denna satsning blir vi även ledande inom nätverk och säkerhet där ett stort fokus läggs på wifi och LAN- management samt olika typer av säkerhetslösningar. Vi kan nu på allvar bli en stor utmanare på den svenska marknaden, säger Mats Almgren

– Våra konkurrenter kommer att märka att Telenor nu satsar fullt ut. Vi fokuserar på strategin och bygger en skandinavisk organisation där det kommer att finnas gemensamma erbjudanden och kundservice över gränserna. Vi måste vara skandinaviska i allt vi gör, vilket innebär att vi kan arbeta med våra kunder över landsgränserna. Vi blir större men är samtidigt flexibla och får möjligheten att anpassa oss och möta kundernas behov, säger Andreas Ferm, Managing Director, Telenor Inpli, Sverige.

Den samhällskritiska digitala grunden

Telenor Inpli utvecklar också en ny strategi och utvecklar rollen som en lösningsorienterad partner för nätverk och säkerhet. Dessutom kommer bolaget att erbjuda samarbetslösningar som tjänst.

– Alla företag behöver bygga en digital grund som är en säker och skalbar kommunikationsplattform så att de kan digitalisera tjänster och processer och driva affärsutveckling och innovation för framtida lönsamhet, säger Andreas Ferm, Managing Director, Telenor Inpli, Sverige

IT-infrastrukturen är själva huvudpulsådern i varje verksamhet men också viktig för att kunna förverkliga den digitala transformationen som alla företag behöver gå igenom. Med inblick, och förståelse för kundens möjligheter och en solid teknisk expertis är Telenor Inpli en proaktiv partner för kunderna i denna process, och hjälper dem att utveckla nya digitala tjänster och affärsmodeller.

– Vår stora fördel är vår solida kompetens och erfarenhet, samt att vi kan leverera lösningar och tjänster utan att behöva fundera över gamla skiljelinjer mellan operatör och integratör. Vi kommer att erbjuda en kommunikationsplattform och en säkerhetsplattform som kommer att ligga till grund för både en säker daglig verksamhet samt framtida innovation och digitalisering, avslutar Andreas Ferm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00