Telia Norge och Ericssons rekord: Norskt 5G med 4Gbit/s nedladdningshastighet
Hem TEKNIK Telia Norge och Ericssons rekord: Norskt 5G med 4Gbit/s nedladdningshastighet

Telia Norge och Ericssons rekord: Norskt 5G med 4Gbit/s nedladdningshastighet

Publicerat av: Redaktionen

Telia Norge och Ericsson har genomfört 5G-tester i millimetervågsspektrumet (mmWave) och uppnått rekordhöga nedladdningshastigheter på nära 4 Gbit/s.

En blandning av hög- och mellan bands 5G-spektrum kommer genom tester att skapa nya möjligheter och upplevelser för norska konsumenter, företag och industrier.

26GHz mmWave-testerna i de norska städerna Oslo, Trondheim och Lillestrøm kommer att undersöka täckning och kapacitet inomhus, utomhus och i tätbefolkade områden. Målet är att se hur konsumenter, företag och industrier kan utnyttja den rekordhöga hastigheten, kapaciteten och låga fördröjningen som mmWave-spektrumet möjliggör. Testerna kommer att använda Ericssons heltäckande radiolösning (Radio AIR5322 och Baseband 6630), som komplement till den övergripande lösningens design, konfiguration och testning.

Telia och Ericsson har länge samarbetat med både industri och den akademiska världen för att utveckla olika användningsområden för 5G så som självkörande lastbilar för Einride, en förarlös färja i Norge och en förarlös elektrisk minibuss i Stockholm.

De två företagen ser stora möjligheter för 5G som en plattform för innovation på företagsmarknaden. Flera industrier kan använda 5G för att förbättra hastigheten och effektiviteten i deras verksamhet. Tekniken möjliggör också automatisering, VR- och AR-applikationer. 5G är även en kritisk del i infrastrukturen för applikationer där tillförlitligheten, tolerans för hög belastning och konstant uppkoppling till mobilnätet är avgörande, så som självkörande fordon eller räddningstjänster.

Telia och Ericssons rekord: Norskt 5G med 4Gbit/s nedladdningshastighetJenny Lindqvist, Chef för Nord- och Centraleuropa på Ericsson, säger: ”Dessa rekordsnabba nedladdningshastigheter är ytterligare ett resultat av det strategiska partnerskapet mellan oss och Telia. Vi är stolta över att visa upp vår senaste 5G-teknik tillsammans med våra kunder över hela Nord- och Centraleuropa. Vi kommer att fortsätta mot nya rekord och samtidigt sprida vår teknik brett så att hela samhället kan dra nytta av den.”

Georg Svendsen, chef för infrastruktur, på Telia Norge, säger: ”Våra tester i millimeterbandet visar på imponerande nedladdningshastigheter med hög kapacitet och låg fördröjning. Detta gör tekniken perfekt för allt från mobila nätverk för företag och avancerade gaming till åskådarupplevelser på sportarenor samt privat och kommersiellt bruk i allmänhet.”

Under 2022 kommer Telia att öka takten i sin 5G-utveckling i Norge och nå ett rikstäckande 5G-nät 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00