The Orb och David Gilmour lanserar AI Global Remix Project för fans
Hem NYHETERAI The Orb och David Gilmour lanserar en ny AI Global Remix Project för fans

The Orb och David Gilmour lanserar en ny AI Global Remix Project för fans

Publicerat av: Redaktionen

The Orb och David Gilmour lanserar ‘Metallic Spheres In Colour’ AI Global Remix Project för fans.

En innovative artistledd tillämpning av AI gör det möjligt för fans att omskapa ljud och omslaget från det senaste albumet.

Utvecklat i samarbete med Sony Music Entertainment, Legacy Recordings och Vermillio.

The Orb och David Gilmour, Pink Floyds gitarrist och sångare, släppte nyligen ”Metallic Spheres In Colour”, en visionär omtolkning av deras ambientklassiker ”Metallic Spheres” från 2010. Nu i en ny användning av artificiell intelligens ledd av större och mer etablerade artister, sträcker de ut remixprojektets kreativa möjligheter ytterligare genom att bjuda in fans runt om i världen att skapa om musiken från det nya albumet och omslaget med AI-drivna verktyg.

The Orb och David Gilmour lanserar AI Global Remix Project för fansFrån och med idag kan fans besöka metallicspheres.io för att skapa sitt eget personliga AI-spår och artwork remixade från delar av ”Metallic Spheres In Colour”. Besökare på sajten kommer följa en rad uppmaningar som anger vilken känsla de vill att albumets konstverk ska förmedla, plus stämnings- och temporeferenser för tillgängligt ljud. Webbplatsen, med hjälp av artificiell intelligens, genererar sedan en ny version för uppspelning. Fans kan dela länkar till sina skapelser via sociala medier tillsammans med deras omarbatade skivomslag.

Det kommer också finnas en möjlighet att köpa fullängdsremixer som nedladdning under de kommande veckorna.

Dessutom kan utvalda fanremixer av omslagsbilden av albumet ”Metallic Spheres In Colour”, baserad på orginalbilden av konstnären Simon Ghahary, inkluderas i en kommande musikvideo till albumet.

Sony Music Entertainment och Legacy Recordings samarbetar med The Orb och David Gilmour för att utveckla AI-projektet ”Metallic Spheres In Colour” tillsammans med Vermillio, den första generativa AI-plattformen som stärker kreatörer och skyddar deras arbete med Authenticated AI.

Med Vermillios kan kreatörer styla, äga och spåra AI-drivna digitala skapelser med hjälp av text-till-bild och bild-till-bild stylingverktyg samtidigt som de skapar ljudremixer och variationer till nytta för artister.

En unik artistledd tillämpning av AI

En helt ny användning av artificiell intelligens av världsberömda artister, ”Metallic Spheres In Colour” driv av maskininlärning och en anpassad generativ AI-modell utvecklad för projektet.

Omgjorda omslag genereras av användare som lyssnar på urval från Metallic Spheres In Colours musikaliska rörelser i en livemiljö och skriver in text som beskriver hur ljudet de hör får dem att känna. AI-modellen skapar sedan nya bilder i stil med Ghaharys original baserat på de känslor som den upptäcker i språkinmatningarna.

Därefter kan fansen skapa om ljudet genom att använda reglagen för att indikera önskat humör (chill ->hög energi) och tempo (långsammare->snabbare) de vill att musiken ska förmedla. Användarens val kombineras sedan med den känslomässiga input från albumomslaget som de anpassade för att skapa en ny remix av det valda stycket.

Om “Metallic Spheres” / “Metallic Spheres In Colour”

Våren 2009 ombads ambient-pionjärerna The Orb och producenten Youth att remixa en version av Crosby, Stills, Nash & Youngs ”Chicago/Change The World”, inspelad av David Gilmour till förmån för den brittiske hackaren Gary McKinnon, som stod inför en utlämning till USA. David Gilmour bidrog med ytterligare gitarrpartrier till mixen och Youth och Orb-ledare Alex Paterson förvandlade denna session till två ambient-sviter, den 28 minuter långa ”Metallic” och den 20 minuter långa ”Spheres” som sedan släpptes under namnet ”Metallic Spheres” 2010.

”Metallic Spheres In Colour” är den nya 2023 remixen av orginalalbumet ”Metallic Spheres”. Den här nya versionen har skapats av Alex Paterson, grundare av The Orb tillsammans med skrivarpartnern och nuvarande med lemmen i The Orb, Michael Rendall samt producenten Youth. Den här nya version innehåller också helt nya konstverk skapade av Simon Ghahary http://ghahary.com

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00