En minut med … Linus Svensson, ny nordenchef på Veeam
Hem Nyheter Veeam siktar på miljardomsättning (i dollar)

Veeam siktar på miljardomsättning (i dollar)

Publicerat av: Redaktionen

Linus Svensson, VeeamVeeam ökar. Igen. I omsättning och i antal kunder. ”2014 var ett fantastiskt år också på den nordiska marknaden”, säger Linus Svensson, Veeams nordenchef.

Det går så bra för Veeam att det börjar bli ointressant att skriva om dem. Men why not, bolaget imponerar. Enligt senaste finansiella rapporten ökade deras omsättning under 2014 med 40 procent mot 2013 (41 procent för Norden). Man utökade sin nordiska kundstock med 20 procent, räknat i antal kunder och man har över 1 000 partner. De har vuxit med tvåsiffriga tal i 28 kvartal i rad.

Sålt för en miljard dollar

– Veeam fortsätter leverera starka resultat och 2014 var ett fantastiskt år för företaget i stort och också på den nordiska marknaden, säger Linus Svensson, Veeams Nordenchef.

– Den starka tillväxten sett i antal kunder och omsättning visar att våra tillgänglighetslösningar är eftertraktade, och att nordiska företag på allvar fått upp ögonen för betydelsen av att alltid ha tillgång till applikationer och data. 

På global nivå har man nu sedan 2007 sålt lösningar för cirka en miljard dollar. Men chefen Ratmir Timaschev nöjer sig inte med nuvarande volymer. Han siktar på en årlig omsättning på en miljard dollar. Om tre år.

Han lär få motstånd, då det ligger i konkurrenten Acronis planer att ta en del av deras tillväxt. Mer om det i en kommande artikel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>