Veritas återuppstår som ena halvan av Symantec

Symantecs bolag för lösningar kring informationshantering får namnet Veritas Technologies Corporation. 

Veritas försvann från marknaden 2005, när Symantec förvärvade bolaget och dess verksamhet för 13 miljarder dollar. Nu backar man bandet och ger ett av de två bolagen som Symantec bildar i samband med den tidigare meddelade uppdelningen, just namnet Veritas. Fast varumärket har förstås aldrig riktigt suddats ut. Det har levt kvar i namnet på många av Symantecs produkter inom informationshantering.

– Veritas förblir ett starkt varumärke med ett enormt kapital hos våra kunder, partners och anställda och efter noggrann eftertanke var namnvalet för vårt informationshanteringserbjudande enkelt, sade Michael A. Brown, Symantecs ordförande och verkställande direktör.
– Medan namnet för tankarna till företagets arv signalerar den nya logotypen att Veritas står redo att lösa de mest kritiska utmaningarna som våra kunder står inför, idag och imorgon.

(Se logotypen här)

Veritas-verksamheten är ännu en del av Symantec men kommer att agera med en dedikerad säljorganisation inom bolaget från och med 1 april och det gäller även för den svenska organisationen, enligt marknadschef Carolina Ramnö.

– Själva splitten sker sedan juridiskt i slutet av december 2015, säger hon.

Så här skriver Symantec om det nya bolagets förutsättningar

Det nya Veritas-namnet och -logotypen representerar en etablerad marknadsledare som förser 75 procent av Fortune 500-företagen med ett brett utbud av produkter som inkluderar backup och återställnings­mjukvara och enheter, lagringshantering, klustring, katastrofåterställning, arkivering och lösningar för eDiscovery.

Veritas genererade 2,5 miljarder dollar i intäkter för Symantec under räkenskapsåret 2014. Veritas konkurrerar på en marknad som idag värderas till uppskattningsvis 11 dollar miljarder och som potentiellt kan växa till ett totalt värde på 16 miljarder 2018, med en årlig tillväxttakt på 7 procent från 2013 till 2018.

Post Comment