500 miljoner USD investeras i Veeam
Hem Nyheter 500 miljoner USD investeras i Veeam

500 miljoner USD investeras i Veeam

Publicerat av: Redaktionen

Veeam Software, ledare inom backup-lösingar och intelligent datahantering, tillkännager idag att Insight Venture Partners, med stöd från dess strategiska investerare Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), investerar 500 miljoner USD.

500 miljoner USD investeras i Veeam

Ratmir Timashev, Co-Founder and Executive Vice President (EVP), WW Sales and Marketing

Men ett mål att öka tillväxttakten för Veeam som ledande aktör för datahanteringslösningar för publika och privata moln. Veeam kommer utnyttja Insight Venture Partners interna affärsstrategistöd, Insight Onsite, och finansieringen kommer att påskynda företagets expansion genom såväl organisk tillväxt som fusioner och förvärv.

Veeam är ett av världens största privatägda mjukvaruföretag med 1 miljard USD i omsättning, fler än 325 000 kunder, och en tillströmning av 50 000 nya kunder varje år. Veeam har växt organiskt under 12 års tid och växer idag snabbt inom molnmarknaden, som beräknas omsätta cirka 30 miljarder USD. Ett bevis på tillväxt är att Veeam hanterar fler utvecklingsmiljöer än andrar systemhanteringsföretag på marknaden.

– Vi har en lång relation till Jeff Horing och Michael Triplett från Insight Venture Partners och har jobbat tillsammans med dem sedan 2002 då Insight investerade i vårt första bolag, Aelita Software. Då förlitade vi oss på Insight för att tillhandahålla strategiskt stöd och när vi sålde företaget till Quest Software 2004, behöll vi relationen.

Under åren har Insight varit rådgivare till Bill Largent, Andrei Baronov och mig och de köpte även in sig som minoritetsägare i Veeam 2013. Idag är Veeam en ledande spelare inom datahantering med över 325 000 kunder och 60 000 partner. 82 procent av alla Fortune 500-företag använder våra lösningar och industrianalytiker hyllar oss som ledare i alla branscher. Investeringen från Insight och CPPIB kommer att ta oss till nästa nivå, säger Ratmir Timashev, medgrundare och Executive Vice President, Sales and Marketing, på Veeam.

Michael Triplett, vd Insight Venture Partners och styrelsemedlem i Veeam, kommenterar:

– Det senaste decenniet har Veeam etablerat sig som den ledande leverantören för lokal säkerhetskopiering och återställningsprogramvara, och är nu nummer ett på marknaden bland företag som tillhandahåller datahantering för publika och privata molnmiljöer. Endast företag som Amazon och Apple har lyckats etablera sig som marknadsledande inom flera marknader samtidigt och Veeam sällar sig nu till denna elitgrupp. Veeam är ledande inom såväl teknik som vision och strategier för marknadsföring, vilket vi tror bara kommer att ytterligare stärka företagets ledande position på marknaden. Insight är stolta över att fortsätta denna resa tillsammans med Veeams ledning.

Investeringen från Insight Venture Partners verifierar den vision som Veeams ledningsgrupp har – att vara den mest pålitliga leverantören av backup-lösningar som möjliggör intelligent datahantering och leverera flexibilitet, tillgänglighet och ökade affärer till kunder över hela världen. Genom att få tillgång till Insight Venture Partners kompetens kommer Veeam att kunna öka tillväxttakten både genom en organisk tillväxt – det vill säga genom innovation och utveckling av produkter och ett ökat geografiskt fotavtryck – och via fusioner och förvärv som kommer att leda till expansion inom närliggande marknader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>