Den 18–19 oktober höll Svenska Branschorganisationen för Teknikinformation (BOTI) sin årliga konferens på plats hos Epicenter i Stockholm och online för resten av deltagarna.
Den här gången delade Malin Hammarberg från Sigma Technology insikter om kopplingen mellan UX och teknikinformation, Anna Ekedahl pratade om rollen UX-skribent och Liselotte Shafiee pratade om ”topics” vara eller icke vara i framtiden.
BOTI:s mål är att främja utvecklingen av teknikinformationsdomänen. Organisationen har som mål att samla opinionsbildare, företag och teknikinformatörer i Sverige på samma plats och dela värdefulla insikter och branschtrender. I år omfattade konferensen sex viktiga ämnen, där man diskuterade bland annat Metaverse, standarder och regler för medicinteknik samt cybersäkerhet.
Årets konferens var i form av en talkshow med Anna Starrin, kulturantropolog och kommunikatör, som programledare. Detta var andra året som BOTI-konferensen var tillgänglig i hybridformat, där ca 140 av deltagarna var närvarande på plats i Stockholm och resten följde evenemanget online.
I år deltog Sigma Technology som sponsor, föredragshållare, och utställare. Malin Hammarberg, Användbarhets- och Tillgänglighetsspecialist, deltog i diskussionen ”Har UX och teknikinformation samma mål?” där hon tillsammans med en annan talare undersökte sambanden mellan dessa två områden och om bra UX innebär att det behövs mindre teknikinformation. Dessutom pratade Anna Ekedahl om rollen UX-skribent, och Liselotte Shafiee pratade om vikten av metadata under rubriken ”Är topics på väg ut?”.
Sigma Technology passade även på att spela in ett speciellt avsnitt av Information Talks under årets BOTI-konferens där branschledare och experter intervjuades.
Johan Thornadtsson, VD på Sigma Technology Information, var en av arrangörerna av årets evenemang och han är även en aktiv ledamot i BOTIs styrelse:
– BOTI-konferensen är ett mycket viktigt evenemang både för informationsexperter och företag. Här kan alla deltagare dyka djupare in i ämnet och hitta insikter för att förbättra produktinformationsupplevelsen och hur slutanvändare interagerar med informationen. I år diskuterade vi de utmaningar vi har i branschen och klev en liten bit in i framtiden och vad vi kan förvänta inom de kommande 10 åren. Det är spännande!