Orange Cyberdefense vill göra tech-branschen mer jämställd
Hem KVINNOR INOM TECH Orange Cyberdefense vill nu göra tech-branschen mer jämställd

Orange Cyberdefense vill nu göra tech-branschen mer jämställd

Publicerat av: Redaktionen

Det marknadsledande cybersäkerhetföretaget Orange Cyberdefense vill att fler kvinnor ska ta sig in i tech-branschen.

Genom olika initiativ i det globala projektet Women@OrangeCyberdefense är målsättningen att göra både bolaget och branschen mer jämställd.

– Jämställdhet fortsätter att ligga högt på samhällsagendan och vi vill vara med och bidra till det, säger Jenny Antonsson, Head of Global Vulnerability Operations Center, som tillsammans med Jonna Lundin är samordnare för Women@OrangeCyberdefense.

I över 20 år har Orange Cyberdefenses målsättning varit att hjälpa kunder att uppnå överlägsna säkerhetsresultat. Genom sina 2 500 säkerhetsexperter, partnerskap med kompetenta leverantörer och sin interna forskning och utveckling bidrar bolaget till ökad IT-säkerhet både i Sverige och globalt. De senaste månaderna har Orange Cyberdefense växlat upp sitt jämställdhetsarbete och tagit framWomen@OrangeCyberdefense, ett initiativ med målet att sänka barriärerna mellan kvinnor och män inom tech-branschen.

Orange Cyberdefense vill göra tech-branschen mer jämställd

Jenny Antonsson, Head of Global Vulnerability Operations Center, Orange Cyberdefense

– Att öka kvinnors intresse för IT, särskilt inom säkerhetsfrågor, måste branschen bli bättre på och det ska ligga i allas intresse. Om vi jämför med andra länder och företag så ligger Orange Cyberdefense långt fram vad gäller jämställdhet men det kan alltid förbättras. Genom projektet Women@OrangeCyberdefense tar vi ett steg längre på vägen, både genom att uppmärksamma kvinnor på bolaget men också för att bygga upp intresset hos kvinnor utanför, säger Jenny Antonsson.

Varierande arbetsdagar

För Jenny Antonsson har intresset för tech alltid funnits där, men det var först när hon började sin karriär på Orange Cyberdefense för tio år sedan som hon fick utlopp för det. Sedan starten har det varit möjligheten att påverka som gjort att hon trivts så bra på företaget, men också det faktum att ingen dag är den andra lik.

–Inom det här yrket lär du dig något nytt varje dag. Det är otroligt spännande att vi från en dag till en annan kan hitta nya hot som påverkar företagen vi arbetar med, och att vi är med på resan att gå till botten med problemet och vara en del av lösningen, säger Jenny Antonsson.

Ska föreläsa på skolor
Orange Cyberdefense vill med initiativet Women@OrangeCyberdefense motivera fler kvinnor att söka sig till både bolaget och branschen överlag. Just nu håller projektgruppen regelbundna möten där olika åtgärder diskuteras, både inom Sverige och globalt. Framöver kommer bolaget till exempel att åka ut till skolor och föreläsa om IT-säkerhet, något som de hoppas ska väcka kvinnors intresse för branschen.

– Vi behöver prata och nå ut till yngre kvinnor tidigare innan de gör sitt yrkesval. Vi vill visa vad det är vi gör och att det både är roligt och utvecklande, säger Jenny Antonsson innan hon avslutar:
– Det här initiativet syftar till att få en mer jämställd arbetsplats. Vi är ett modernt företag och har alltid värnat om vår personal, det kommer vi att fortsätta göra samtidigt som vi vill inspirera andra aktörer i branschen att göra detsamma.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00