Adligo lanserar chefsverktyg för ledare i små och medelstora företag
Hem Digitala verktyg Adligo lanserar ett digitalt chefsverktyg för ledare i små och medelstora företag

Adligo lanserar ett digitalt chefsverktyg för ledare i små och medelstora företag

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar det svenska techbolaget Adligo ett digitalt och egenutvecklat chefsverktyg.

Målgrupp är små och medelstora företag. Verktyget ger ledare i mindre företag nya och bättre möjligheter att organisera enskilda medarbetare och hela arbetsgrupper.

– Adligo använder ny teknik för att hjälpa chefer i mindre företag att leda, engagera och organisera medarbetare. På kontoret men också när arbete sker på distans. Vårt erbjudande är ett digitaliserat ledarskap. Som frigör tid, ger kontroll över viktiga processer och ökar precisionen i beslutsfattandet, säger Alice Holmgren, operativ chef för Adligo.

Ett enklare ledarskap
Framgångsrika företag strävar efter att förenkla administrationen och effektivisera det operativa arbetet. Det är bland annat därför de kan leverera kundvärden som blir till intäkter och vinst. Men det moderna arbetslivet ställer också höga krav på varje ledare. Adligos chefsverktyg fungerar i praktiken som en digital assistent. Det är utvecklat för att göra det lättare att vara en bra chef och må bra som chef. I fokus står tidigare ofta tidskrävande processer. Som att samla och organisera medarbetarinformation. Synliggöra och följa upp medarbetarmål. Eller att hantera de resurser och verktyg som är knutna till medarbetare och team.

De funktioner som ryms i Adligos chefsverktyg kan delas in i tre kategorier: personal, resurser och ärenden. Personal: gör en undersökning för att få snabba svar från din grupp. Resurser: koncentrera utvalda informationskällor till samma yta i verktyget för att lösa ett specifikt problem. Ärenden: samarbeta kring eller delegera arbetsuppgifter. Tre konkreta exempel på hur verktyget kan användas.

– Engagemang är vår tids stora ledarskapsfråga. När vi utvecklar nya funktioner i verktyget är målet bland annat att frigöra tid så att en chef eller ledare får möjlighet att använda sig av de naturliga ledaregenskaper han eller hon besitter. Alla processer som går att automatisera, kommer vi att automatisera. För att maximera tid för samarbete, innovation och problemlösning hos våra kunder, säger Alice Holmgren.

HR-relaterade processer i små och medelstora företag
Adligo lanserar chefsverktyg för ledare i små och medelstora företagEn viktig del av Adligos research- och kunskapsarbete handlar om att identifiera och kartlägga processer som påverkar förmågan att planera och organisera arbetsinsatser i små och medelstora företag, processer som kan automatiseras och effektiviseras. Cirka 200 000 företag i Sverige kan i dag använda Adligos chefsverktyg för att minska administrationsbördan och effektivisera processer kopplat till personal. För varje optimerad och automatiserad process frigörs tid och pengar för operativt och strategiskt arbete.

Det digitala omställningsarbetet i Sverige har kommit långt, utvecklingen går snabbt, och det innebär att möjligheterna även för mindre företag att radikalt förändra sina affärsmodeller hela tiden ökar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00