Aegon HCL i femårsavtal kring IT-transformation

Ekosystem av leverantörer och ett agilt nätverk ska driva innovation och digitalisering i stor skala

Aegon HCL i femårsavtal kring IT-transformation 1Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL), har ingått ett femårsavtal med försäkringsföretaget Aegon. Avtalet omfattar applikationstjänster och innebär att HCL fortsätter som Aegons partner inom digital transformation, där HCL ska driva innovation genom att etablera och hantera ett affärsnätverk som består av flera leverantörer. HCL ska också implementera en flexibel leveransmodell för att minska Aegons time-to-market och öka effektiviteten via förbättrad application lifecycle management och automation.

Aegon, med huvudkontor i Haag, har nära 29 miljoner kunder och 28 000 anställda världen över. HCL har varit Aegons nederländska verksamhets partner inom strategiska IT-tjänster sedan 2004. Under den perioden har HCL levererat applikationstjänster, hjälpt till att transformera Aegons data- och analytics-verksamhet och hjälpt till att skapa ett digitalt ledarskap via en gemensam cXstudio, med syfte att gemensamt driva innovation. Aegon vill bygga en digital verksamhet i stor skala för att förbättra kundservice och utöka sin ledande position.

–  Vår affärstrategi är fokuserad på digital-first, vilket ligger till grund för vårt arbete med att driva tjänsteinnovation, attrahera nya kunder och för att öka effektiviteten, säger Anke Schlichting, CTO på Aegon. Vi har haft ett starkt samarbete med HCL under de senaste 14 åren och deras djupa förståelse för vår verksamhet är en av grundstenarna till vårt partnerskap. HCLs förståelse för det ekosystem som leverantörerna och deras stora erfarenhet av affärsrelationer som omfattar flera aktörer för andra globala bolag var avgörande faktorer när vi valde leverantör.

–  Vi ser fram emot att fortsätta stödja Aegon i deras framgångsrika resa inom digital transformation, säger Sudip Lahiri, SVP and Head of Financial Services, Europe på HCL Technologies. Aegon var en av HCLs första stora kunder i Europa och vi är särsklit stolta över det vi har åstadkommit tillsammans. Vår relation med Aegon är ett kvitto på den framgång som kan uppnås genom verkligt nära samarbeten, där båda parter har investerat stort i en kultur som präglas av innovation och samverkan.

HCL arbetar med fler än 100 verksamheter inom försäkringsbranschen globalt och erbjuder många tjänster som bygger på en djup förståelse för branschen och företaget har en stor kunskap om affärskonsulting, claims management, insurance claims management, integration och applications management.