AI-accelererad bildigenkänning och intelligent övervakning
Hem NYHETERTECH NEWS AI-accelererad bildigenkänning och intelligent övervakning

AI-accelererad bildigenkänning och intelligent övervakning

Publicerat av: Redaktionen

QNAP Systems, Inc., en ledande innovatör inom lösningar för lagring och nätverk, presenterar idag nästa generations AI-NAS-enhet TS-AI642.

TS-AI642 har en åttakärnig ARM-processor som presterar 6 TOPS NPU, vilket gör den utmärkt för bruk där bildigenkänning med AI och smarta övervakningslösningar krävs.

Den nya modellen parar hög prestanda och energieffektivitet med 2.5GbE-nätverksanslutning och dubbla 4K HDMI-utgångar, för att möta små och medelstora företags krav för videoövervakning och säkerhetskopiering

AI-accelererad bildigenkänning och intelligent övervakning ”Professionell teknikmedia och globala teknikföretag har utmålat 2023 som året för Edge AI. Undersökningar visar att företag och organisationer nyttjar allt effektivare och plånboksvänligare AI-lösningar på grund av osäkerheten på marknaden och i ekonomin”, sade Jerry Deng, produktchef på QNAP. ”QNAP:s TS-AI642 är den första ARM-baserade AI-NAS-enheten på marknaden. Inbyggd NPU för bättre bildigenkänningsprestanda med AI och en strömsnål design gör TS-AI642 till en AI-NAS perfekt för bildlagring och övervakning i små och medelstora företag”.

TS-AI642 har åtta 64-bitars processkärnor av typerna ARM Cortex-A76 och Cortex-A55 med 6 TOPS NPU. Det medför beräkningskraft optimerad för bildigenkänning med AI-stöd, effektivare analys av övervakningsvideor och möjligheten att enkelt skapa en smart övervakningslösning. Exempelvis ökar prestandan med upp till 200 % vid bildigenkänning med AI i QuMagie fotohantering1, men också vid textigenkänning på bilder med AI OCR i fulltextsökmotorn Qsirch.

Även ett ökat antal kameror för realtidsanalys i QVR Face Insight ansiktsigenkänning och besökarantalsräknaren QVR Human stöds. För konventionellt övervakningsbruk är det möjligt att installera QVR Elite med två kostnadsfria videokanaler eller upp till 64 kanaler genom att köpa ytterligare licenser. Tack vare två HDMI-utgångar kan användare växla mellan dessa videoströmmar på två bildskärmar simultant.

TS-AI642 har en 2.5GbE-port för nätverksanslutning och en PCIe Gen 3 x2-plats, som gör det möjligt för användare att installera ett 10GbE-nätverkskort som tillval. Med hjälp av QNAP:s lagringskabinett TL-D1600S blir det möjligt att ansluta ytterligare tolv hårddiskar till TS-AI642 för upp till 350 TB lagringsutrymme för att uppfylla växande behov. Det går även att ansluta lagringskabinett i TR-serien och lägga till skydd med maskinvaru-RAID för maximalt utrymme och modularitet.

TS-AI642 är också en heltäckande säkerhetskopierings-/återställningslösning med mångsidiga molnbaserade tjänster för enkel hybridmolndistribution. Till exempel kan regelbundna ögonblicksbilder (snapshots) tas för att skydda data mot utpressningstrojaner och virtuella privata nätverk skapas genom tjänsten QVPN för säker fjärråtkomst till data på NAS-enheten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00