Hem Nyheter Aruba ger teleoperatörer möjlighet att utvidga sitt 5G-nätverk till företagens wifi

Aruba ger teleoperatörer möjlighet att utvidga sitt 5G-nätverk till företagens wifi

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, presenterar nu en ny roamingtjänst som utvecklats för att ge möjlighet att automatiskt roama från 5G-nätverk till trådlösa nätverk i företag.

Aruba ger teleoperatörer möjlighet att utvidga sitt 5G-nätverk till företagens wifi 3Aruba Air Pass ger en sömlös roaming med hög kvalitet och säkerhet. När Air Pass kombineras med Aruba Air Slice, ett verktyg som optimerar användningen av radiosignaler, kan teleoperatörer utvidga sitt mobilnätverk in i företagen. Användarna kan ringa samtal genom wifi och erbjudas en garanterad gigabitprestanda.

Mobilnätverkens signaler har ibland svårt att tränga in i byggnader, inte minst på grund av att signalerna hindras av energieffektiva byggnadssätt och byggmaterial.

Aruba kan lösa problemet genom att använda företags existerande wifi som ett kostnadseffektivt komplement till att installera mobilförstärkare eller distributed antenna systems (DAS).

Det finns redan standarder för 5G som stödjer att 3GPP- och Wi-Fi-radio access networks (RAN) kopplas ihop, och detta gör att teleoperatörer kan använda wifi som ingång till sina 5G-tjänster. För företagen är fördelen att de snabbare kan introducera 5G i företaget, vilket kommer öka prestandan för användarna. En viktig orsak till att denna utveckling blivit möjlig är standarden Passpoint, som skapats av Wi-Fi Alliance för att automatiskt identifiera och koppla upp mobila enheter på företags wifi med hjälp av information som de normalt använder för att koppla upp sig på mobilnätverket. Passpoint är idag en etablerad standard som används i nästan alla mobila enheter på marknaden.

Wifi 6 ger hög kvalitet och god användarupplevelse

Aruba Air Slice baseras på samma OFDMA-radioteknik som driver 4G LTE- och 5G NR-radio. Air Slice optimerar signalernas kvalitet för både användare och applikationer. Genom att dynamiskt tilldela radioresurser såsom tid, frekvens och dataströmmar kan Aruba Air Slice garantera prestanda för applikationer som är känsliga för tidsfördröjningar, såsom AR/VR, Zoom och Slack, spelappar och IoT-applikationer som behöver fungera i realtid.

Med Aruba Air Pass och Aruba Air Slice kan teleoperatörer dra fördel från en globalt skalbar lösning för täckning, vilket gör att deras kunder ständigt behåller kontakten med dem. Det här kan underlätta för dem att leverera framtidens 5G-tjänster.

“Kombinationen av Aruba Air Pass och Aruba Air Slice ger operatörer möjlighet att utvidga sin 5G-täckning in i företagen. Samtidigt kan den förbättra både ekonomin och användarupplevelsen,” säger Jeff Lipton, vice president för strategi och företagsutveckling på Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise company. “Enheter som kopplas upp till ett företagsnätverk med Aruba Air Pass kan använda wifi för att få tillgång till applikationer och tjänster, som till exempel samtal och textmeddelanden, baserade på sin roll och behörighet i nätverket.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>