IT-bolaget som lockar kvinnor till branschen
Hem Nyheter IT-bolaget som lockar kvinnor till branschen

IT-bolaget som lockar kvinnor till branschen

Publicerat av: Redaktionen

Q Rendezvous är IT-bolaget Consids kvinnliga nätverk som syftar till att erbjuda en mötesplats där kvinnor som verkar i och är intresserade av IT-branschen kan träffas och utbyta erfarenheter, knyta värdefulla kontakter och låta sig inspireras.

Den 24:e november är det återigen dags för Q Rendezvous att inta Malmö.

Q Rendezvous är ett nationellt nätverk etablerat på flera orter, bland annat i Linköping, Jönköping, Uppsala, Stockholm och Malmö där IT-intresserade kvinnor kan träffas, utveckla sitt kontaktnät och bli stärkta i sina yrkesroller. Genom Q Rendezvous vill man visa de otroliga möjligheter som finns som kvinna i branschen.Kvinnor på Kanalen

Den 24:e november arrangeras Q Rendezvous för tredje gången i Malmö. Under kvällen kommer Elaine Eksvärd, som är en av Sveriges absolut främsta retorikexperter att hålla ett föredrag om konsten att få folk att lyssna. Vidare kommer Consids egna IT- och Managementkonsult Malena Kjellberg att dela med sig av sina erfarenheter av att våga gå utanför sin egen bekvämlighetszon. Därutöver erbjuds tillfällen till mingel och nätverkande.

– Vår första Q Rendezvous i Malmö lockade långt över hundra kvinnor och även om vi visste att det fanns en efterfrågan på den här typen av aktiviteter så blev vi själva lite överraskade av den enorma respons som vi fick på Q Rendezvous. Vi tycker det är jätteroligt och det är därför vi fortsätter. Det är också ett perfekt tillfälle för studenter att träffa kvinnor som redan är yrkesverksamma i den bransch som de senare ska komma in i, säger Jenny Fergéus Almroth, konsultchef Consid Malmö.

Consid menar att det oftast talas om hur få kvinnor det är i branschen, men företaget vill uppmärksamma att det faktiskt finns massvis med IT-intresserade kvinnor i olika roller som antingen är yrkessamma i branschen eller sitter i en roll där IT är en stor del av vardagen. På Consids Malmökontor är drygt 40% av konsulterna kvinnor, men det är långt från alla kontor eller högskole- och universitetsklasser som ser ut så.

– Vi ser genom det goda genomslag som Q Rendezvous har fått att det finns en stor efterfrågan bland kvinnor i vår bransch att mötas och utbyta erfarenheter. Vi är glada över att vara initiativtagare till ett nätverk som detta, då vi verkligen tror att det behövs, säger Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid.

Som ett yttre led i detta har Consid startat upp Q Mentoria, ett kvinnligt mentorprogram, i Malmö för att stötta upp kvinnliga studenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00