Cisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk – pilottestar hos kunder
Hem LEVERANTÖRCISCO Cisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk

Cisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Prediktiva nätverk förutspås bli en av de viktigaste hörnstenarna i nästa generations internet.

Nu presenterar Cisco nya lösningar på området, som redan idag testas av kunder.

Hybridarbete, hybrida molnmiljöer och olika former av cybersäkerhetshot är tre av många faktorer som gör dagens nätverk mer affärskritiska, mer komplexa och mer sårbara än någonsin tidigare. Det innebär också större krav på att öka nätverkens motståndskraft – utan att för den delen ta mer av människors arbetstid i anspråk. Nästan hälften, 45 procent, av IT-ansvariga i den globala undersökningen Cisco Networking Trends 2022 angav driftstörningar och respons som den största utmaningen de mötte i arbetet.

Cisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk – pilottestar hos kunderRedan idag har nätverksteknologin kommit så långt att det autonomt går att upptäcka och reparera driftstörningar. Nästa logiska steg är därför att nätverken kan se in i framtiden, och förutse och förebygga nätverksproblem innan de uppstår. Cisco Predictive Networks är en mjukvarubaserad plattform som har utvecklats för att ta det steget, och bygger på stora mängder insamlad data och telemetri, där plattformen använder olika modeller för att lära sig känna igen mönster och se tecken som kan vara en indikation på framtida driftstörningar.

Utvecklingsarbetet har pågått i två år och den 4 maj berättade Cisco för första gången om dess existens, och att Predictive Networks redan testas hos ett antal kunder, bland andra Philips 66, Schneider Electric och Adecco Group.

”Framtiden för uppkoppling kommer att bygga på självreparerande nätverk som kan lära sig, förutsäga och planera. Vår forskning kring prediktiva nätverk har testats och utvecklats tillsammans med kunder och de första användarna ser stora fördelar som sparar dem tid och pengar. Marknaden har väntat på säkra och proaktiva nätverk, och det är bara Cisco som kan göra det rätt”, säger Chuck Robbins, Ciscos globale vd och styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Cisco planerar att berätta mer om teknologin i samband med det årliga eventet Cisco Live den 12-16 juni, och på längre sikt kommer teknologin att integreras i företagets befintliga utbud av nätverkslösningar, som en tjänstebaserad mjukvara för företag oavsett storlek.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00