Conapto adderar 20MW datacenterkapacitet i södra Stockholm
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA Conapto adderar 20MW datacenterkapacitet i södra Stockholm

Conapto adderar 20MW datacenterkapacitet i södra Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Conapto har, tillsammans med fastighetsbolaget Fastpartner, tecknat avtal om utveckling av en 10 000 kvm stor fastighet för datacenter i södra Stockholm.

Fullt utbyggd kommer fastigheten kunna hantera ett datacenter på 8000 kvm och 20 MW ström.

Etapp 1, som påbörjas nu under tredje kvartalet 2022, kommer bli ett datacenter på 4000 kvm i två plan som kommer designas för att kunna hantera kundanpassade lösningar för redundans och densitet. Anläggningen som sådan kommer från start byggas enligt Conapto- standard med hög säkerhet, datorhallar i skyddsklass 3, 100% förnybar el samt värmeåtervinning till fjärrvärmenät.

Conapto adderar 20MW datacenterkapacitet i södra Stockholm”En milstolpe i Conaptos historia där vi fortsätter utveckla vårt erbjudande kring hållbar, säker och flexibel colocation i Stockholm. Med denna utbyggnad kan vi erbjuda en av de största datacentercampus på södra sidan med en total kapacitet om 24 MW och 10 000 kvm datacenteryta. Lägg till vårt fokus på 100% förnybar energi, återvinning av restvärme till fjärrvärmenätet samt hög säkerhet med skyddsklass 3 och vi har ett mycket attraktivt erbjudande för både svenska och internationella bolag som behöver datacenterkapacitet i Stockholm”, säger Håkan Björklund, VD på Conapto.

Tidplanen för etapp 1 är att kunna erbjuda kunder inflyttning med start 4 oktober 2023. Arbetet med design, byggnation samt datorhallsbygge är redan påbörjat.

”Fastpartner ser verkligen fram emot att, tillsammans med Conapto, utveckla den här fastigheten till något väldigt speciellt. Det här är andra gången som vi investerar i ett datacenterprojekt och det som verkligen fick oss intresserade av just detta projekt är de miljömässiga aspekterna. Fastighetsbranschen har under många år jobbat med hållbarhetsfrågor men här kan vi konkret få vara med och tillföra något då vi med värmeåtervinning kommer kunna värma upp ca 8000 bostäder i området. Det i tillägg till att just datacenterbranschen är i starkt tillväxt gör det här till ett av våra mest spännande projekt”, säger Sven-Olof Johansson, VD och ägare på Fastpartner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00