Dell Technologies: Fem viktiga uppmaningar för året som kommer
Hem LEVERANTÖRDELL Dell Technologies: Fem viktiga uppmaningar för året som kommer

Dell Technologies: Fem viktiga uppmaningar för året som kommer

Publicerat av: Redaktionen

Kvantdatorer, AI, säkerhet och data från edge till molnet.

Det råder ingen tvekan om att vår digitala värld utvecklas snabbare än någonsin.

Det innebär också att det kan vara svårare än någonsin för IT-chefer att fokusera och prioritera. John Roese som är CTO på Dell Technologies delar därför med sig av fem viktiga uppmaningar till svenska IT-chefer för året som kommer.

  • Använd bara molnet om du är införstådd med de långsiktiga kostnaderna

Många är de IT-chefer som låtit sin initiala entusiasm över molnet leda till överdragna budgetar. Anledningen är att de inte tänkt igenom strategiskt hur de ska fördela IT-kapaciteten över flera olika molnleverantörer och inte heller hur det ska få allt att arbeta tillsammans.

Därför är det viktigt att du både kollar de tekniska förutsättningarna för arbetslaster eller data i specifika moln samtidigt som du får koll på de fullständiga kostnaderna på både kort och lång sikt kopplat till molnet. Om du tidigt vet vad kostnaderna blir, blir det enklare att identifiera de arbetslaster som skulle kunna bli aktuella och även enklare att utvärdera nya molnmöjligheter för att hitta kostnadsbesparingar över tid.

  • Definiera din kontrollplan för Zero Trust

Det blir allt viktigare med Zero Trust-ramverk men hur börjar man? För att nå riktig Zero Trust behöver du först ha ett kraftfullt ramverk för identitetshantering, policyhantering och hothantering på plats. Du behöver också en väldefinierad kontrollplan, den är grunden för kontinuerlig identitetshantering, policyhantering och hothantering i hela organisationen. Vi vet att säkerhet i multimoln behöver vara kontinuerlig och att motverka silos är viktigt då deär det största hindret för riktigt Zero Trust i er organisation.

  • Var tidig med att lära er kvantdatorer

Dell Technologies: Fem viktiga uppmaningar för året som kommer I takt med att kvantdatorer blir verklighet behöver ni ha någon i er organisation som förstår hur denna teknik fungerar och hur det kan påverka er. Annars riskerar ni att missa något viktigt. Se därför till att identifiera kompetens och verktyg i organisationen och ge dessa uppgifter och börja experimentera. Under året som kommer bör ni investera i kvantsimulering och ge era team rätt förutsättningar att stärka kompetensen inom kvantdatorer. Dell presenterade också nyligen Dell Quantum Computing Solution som gör det möjligt för er att snabbare dra nytta av detta allt viktigare området.

  • Håll koll på sårbarheter med postkvantkryptografi

 Kvantdatorer är disruptiva för de förändrar så mycket av det som vi betraktar som samtida IT. Framväxten av kvantdatorer för också med sig behovet av att förstå postkvantkryptografi. Det handlar om utvecklingen av kryptografiska lösningar för nutida datorer för att förebygga attacker skapade av kvantdatorer. Personer med illvilliga avsikter försöker nu aktivt fånga in och spara krypterad trafik med förhoppningen att framöver, när de har tillräckligt kraftfulla kvantdatorer, kunna avkoda och ta del av denna data. Därför bör ni minska er sårbarhet genom att bättre förstå var era främsta risker finns någonstans. Börja med att katalogisera era krypterade tillgångar och undersök vilka krypterade data som är mest exponerad för publika nätverk. Det är här som du främst behöver använda postkvantkryptografi för att skydda data från detta växande hot.

  • Tydliggör hur din edge-arkitektur ska vara i multimolnmiljöer

Under året kommer vi behöva än mer data och processkraft för att hantera allt mer i nätverkens ytterkant, dess edge, där vi behöver hantera allt från realtidsdata i fabriker till att ge kraft åt robotsystem. Den här utvecklingen tvingar dig till långsiktiga val kring hur du ska hantera er edge-arkitektur. Antingen kan du se edge som en förlängning av era moln. Det är en vanlig modell om du bara har ett eller några få moln, där varje moln får en motsvarande edge. Eller så kan du se edge som en plattform för alla dina moln att dela på. Denna så kallade ”edge-first”-arkitektur är mer ny men drivs bland annat framåt av exempelvis Project Frontier.

”Målet med dessa fem uppmaningar är inte att lägga ännu mer börda på IT-chefens bord, utan snarare hjälpa till att prioritera i den komplexa omvärld som vi nu navigerar. Teknikutvecklingen kommer fortsätta under året och genom att vägleda organisationen framåt inom dessa fem områden skapas goda förutsättningar att ligga i fortsatt framkant.” säger John Roese, CTO på Dell Technologies.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00