Hem Kvinnor på Kanalen Digitalt personskydd ska trygga kvinnor i ledande ställning

Digitalt personskydd ska trygga kvinnor i ledande ställning

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Nu lanserar Sigma IT en digital personskyddstjänst för personer med förhöjd exponering – Executive Protection and Services.

Digitalt personskydd ska trygga kvinnor i ledande ställning 2

Sigma IT lanserar en digital personskyddstjänst för personer med förhöjd exponering – Executive Protection and Services

Den är bland annat framtagen för att skydda ledningsgrupper och där inte minst HR-chefen vars roll har visat sig vara den mest utsatta för digitala hot och trakasserier.

Enligt SCB är 77 procent av arbetskraften inom HR kvinnor. Detta faktum i kombination med statistik från både BRÅ och Amnesty som bekräftar att kvinnor får utstå mer hot även digitalt har gjort att Sigma velat hitta en trygg lösning som fungerar som ett digitalt personskydd.

­– I och med Corona-krisen tvingas många jobba online i miljöer som inte är säkrade för yttre hot. Detta skapar en onödigt utsatt roll för personer i ledande ställning och vi vill hjälpa till att säkra arbetsmiljön för hela ledningsgrupper med särskilt fokus på dem som är värst utsatta, i detta fall HR-chefen som oftast är kvinna, säger Per-Rune Nilsson ansvarig för Executive Protection and Services.

Det är inte bara de personliga hoten som ökar i samhället. Enligt PWCs globala undersökning ”Cyberhoten mot Sverige 2019” hade 50% av Sveriges företag blivit utsatta för cyberattacker år 2018 och 65% förväntade sig att det skulle öka kommande år. Samtidigt har myndigheter i dagarna satt press på regeringen för att skynda på instiftandet av en nationell enhet för cybersäkerhet och försvaret har rekryterat sin första kull med cybersoldater i samarbete med KTH.

– Det är otroligt viktigt att vi ser till att säkra alla led för att skydda både myndigheter, näringslivet och personen. Vi vill betona nödvändigheten av den personliga säkerheten då säkerhetsbristerna oftast uppstår i hemmet. Utan individuell säkerhet – ingen säkerhet, fortsätter Per-Rune Nilsson.

För att lösa situationen erbjuder Sigma IT en tjänst där ett professionellt säkerhetsteam med digitalt fokus genomför en säkerhetsgenomgång av all existerande teknik i hemmet. I tjänsten ingår en digital säkerhetsutbildning anpassad för hela familjen. I samråd med kunden genomförs sedan en översyn och digital städning av befintlig personlig information på nätet. Minskad synlighet innebär ökad trygghet. Därpå skräddarsys en säkerhetsstrategi med digitalt fokus för berörda personer som ofta innehåller 24/7-monitorering av Internet och Darknet för att i god tid upptäcka oönskad aktivitet som proaktivt kan elimineras.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>