Epiroc och CoGig samarbetar för fler kvinnor och icke-binära inom teknik
Hem KVINNOR INOM TECH Epiroc och CoGig samarbetar för fler kvinnor och icke-binära inom teknik

Epiroc och CoGig samarbetar för fler kvinnor och icke-binära inom teknik

Publicerat av: Redaktionen

Epiroc har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Technical Engineer som drivs av rekryteringsföretaget CoGig i syfte att få fler kvinnor och icke-binära att arbeta i specialiserade tekniska roller och med teknisk innovation.

Det är stora utmaningar att dels hitta, dels attrahera kvinnor och icke-binära till teknikområden och där kan CoGig bidra via sitt nätverk av kvinnliga och icke-binära ingenjörer samt talangprogram och rekryteringstjänster.

Female Technical Engineer är ett talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera fler kvinnor och icke-binära att arbeta med teknik. Programmet är en unik mötesplats för ingenjörsstudenter och svenskt näringsliv. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 40 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka den stora variationen på jobb som finns inom teknik.

Epiroc och CoGig samarbetar för fler kvinnor och icke-binära inom teknik

Sofia Bratt, R&D Manager Surface Division på Epiroc

”Förutom att aktivt inspirera unga till att välja teknik i framtiden vill vi visa morgondagens talanger vikten av framtidens gruvor för att driva på den gröna omställningen. När vi nu kliver in i partnerskapet tillsammans med CoGig och näringslivet har vi som mål att gemensamt driva frågan om jämställdhet i en bransch som historiskt, och även idag, är långt ifrån där vi vill vara. Vår förmåga att sätta höga mål kopplat till inkludering och mångfald gör oss extra redo att ta oss an denna utmaning”, säger Sofia Bratt, R&D Manager Surface Division på Epiroc.

Epiroc ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Atlas Copco, Alfa Laval, Boliden, Holmen, LKAB, Rejlers, Schneider Electric och Xylem. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla inser betydelsen av jämställdhet.

”Epiroc är varmt välkomna till programmet och jag ser fram emot att tillsammans arbeta för fler kvinnor i tekniska roller”, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet startar i början av 2024 och avslutas med en gala i maj då en av deltagarna koras till årets Female Technical Engineer. Den som tilldelas utmärkelsen erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00