Dustin och HP i samarbete kring cirkulär IT
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Dustin och HP i nytt samarbete kring cirkulär IT

Dustin och HP i nytt samarbete kring cirkulär IT

Publicerat av: Redaktionen

Nu börjar Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux, sälja begagnade datorer i samarbete med teknikföretaget HP.

Tillsammans lanserar de ”HP Approved Selection”.

Syftet är att hjälpa företag att ta steget till en mer hållbar produktportfölj och därmed också bidra till den cirkulära ekonomin.

– För Dustin är det viktigt att bidra till den cirkulära omställningen av branschen och det är därför viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder redan använda IT-produkter. Genom samarbetet med HP driver vi tillsammans utvecklingen mot en mer cirkulär IT-bransch, samtidigt som vi erbjuder datorer från HP med hög kvalitet till en lägre kostnad, säger Joakim Aspelin, som är ansvarig för Large Corporate and Public på Dustin.

Dustin och HP i samarbete kring cirkulär IT

Joakim Aspelin, Dustin.

Erbjudandet om att kunna köpa begagnade datorer från HP vänder sig främst till större företag samt företag inom offentlig sektor, men även till större företag inom SMB-segmentet. Produkterna säljs via Dustins säljare och har en garanti på två år.

E-avfall är idag världens snabbast växande avfallsström och genererar årligen mer än 61 miljoner ton avfall globalt.

Att välja begagnade elektronikprodukter bidrar aktivt till att minska e-avfallet genom att förlänga produkternas livslängd och minska behovet av att producera nya. Det ger både ett lägre avtryck på miljön och är mer kostnadseffektivt jämfört med att producera nya produkter.

– Vi ser en växande efterfrågan på både begagnad IT och återtag av IT-produkter och vill göra det enklare för företag och offentlig sektor att vara mer hållbara genom att möta deras behov. Med HP Approved Selection vill vi öka antalet produkter som får ett längre liv och därmed minska mängden elavfall. Det här är ytterligare ett steg i att driva hela branschen i en positiv riktning och ett steg mot vårt mål att vara hundra procent cirkulära 2030, avslutar Joakim Aspelin.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00