HP Sverige och LiveArena lanserar produkt för proffsigare möten i Microsoft Teams
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE HP Sverige och LiveArena lanserar produkt för proffsigare möten i Microsoft Teams

HP Sverige och LiveArena lanserar produkt för proffsigare möten i Microsoft Teams

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar HP och LiveArena Technologies, ett stockholmsbaserat företag som skapar lösningar för tv- och videoproduktioner, en mjukvara för proffsigare och snyggare hybridmöten och digitala konferenser – AI Producer Studio.

AI Producer Studio är en vidareutveckling av den molnbaserade meeting extention appen AI Producer till Microsoft Teams.

HP Sverige och LiveArena lanserar produkt för proffsigare möten i Microsoft TeamsGenom att använda Studio får mötesläggaren eller presentatören tillgång till ett AI baserat produktionslager med mängder av smarta features som användaren själv kan anpassa eller låta AI:n styra. Användare schemalägger sina möten precis som vanligt i Teams men kan, tack vare mjukvaran, skapa oerhört proffsiga och interaktiva möten med bara ett fåtal knapptryck. Produkten är framtagen av Svenska LiveArena Technologies tillsammans med HP Sverige och har integrerats i HP All-In-One desktops, till exempel HP EliteOne 870 G9, och Polys videobar Poly Studio R30.

  • Vår vision har under många år varit att demokratisera och förenkla möteskultur och TV-produktion för företag och organisationer med hjälp av AI baserade mjukvaror och tjänster. Tillsammans med HP/Poly har vi kommit en bra bit på väg och vi ser en stor potential att tillsammans ta en ledande position i den här snabbt växande marknaden. Både i Norden och i övriga världen, säger Anders Nilsson, VD LiveArena Technologies.

Fler och fler företag lägger mycket tid och stora summor på att försöka anpassa och förbättra sina möten genom att skapa egna videoproduktioner. De investerar i studiomiljöer, utrustning och lokaler med dyr, tillhörande produktionspersonal på plats. Det innebär att det ofta är enbart ett fåtal personer i företagets personal som har kunskap om hur utrustningen ska användas och det blir oerhört komplicerat, tills nu.

  • Många företag upplever stora tekniska- och kulturella utmaningar med digitala möten. Tekniken kan strula, anställdas entusiasm är svår att fånga och det är svårt att medverka I diskussioner. Genom att integrera tillbehör, hård- och mjukvara i en enkel lösning som vem som helst kan sköta, kommer detta inte längre bli en lika stor utmaning, säger Stefan Bergdahl, VD HP Norden.

AI Producer Studio i kombination med AI Producer för Teams låter användare bland annat att:

  • Med hjälp av AI anpassa presentationen i realtid och välja vilka personer som ska ha fokus och ska centreras baserat på vem som talar och vad som presenteras. Går en deltagare ut från mötesrummet klipps fokus om till en annan deltagare. Användarna kan självklart styra produktionen själva.
  • Användare kan bestämma vilken plattform innehållet ska strömmas live på som exempelvis Youtube, Linkedin eller Teams Town Hall.
  • Tack vare att AI Producer för Teams är molnbaserad kan deltagare visa högupplösta videor utan fördröjning av buffer eller lagg, oavsett presentatörens internetuppkoppling.
  • Efter mötet kan användaren låta AI:n skapa en egen högkvalitativ produktion av materialet och spara inspelningen i full HD/1080p.
  • Företag och organisationer kan ställa in förinställda mallar för olika typer av inspelningar och sändningar. Mjukvaran alternerar sedan mellan talare, presentationer och/eller videor som en mänsklig TV-producent skulle gjort. Helt automatiskt.
  • Samarbetet mellan parterna har pågått i nästan 2 år och bygger vidare på HPs koncept om att utveckla de bästa hybridarbetsverktygen på marknaden. Hybridarbetet har utvecklats explosionsartat, mycket vi trodde var omöjligt bara för 3 år sedan är nu verklighet. Men nu tar vi ytterligare ett språng framåt fortsätter Stefan Bergdahl.

AI Producer Studio är den första produkten/paketeringen från HP och LiveArena Technologies, men flera lösningar jobbas på och kommer komma ut till marknaden inom kort.

Pris och tillgänglighet[i]

HP/Poly Studio All-in-One, (består HP EliteOne 870 G9, i7-12700, 16GB RAM, 512GB SSD, med AI Producer Studio förinstallerat, Poly Studio R30 video bar samt 12 månaders unlimited usage av AI Producer för Teams. HP/Poly Studio All-in-One kommer finnas tillgänglig under slutet av december via AddPro, OfficeManagement, Foxway med flera för ett pris från cirka 39 900 exklusive moms.

[i] Pricing and availability subject to change without notice.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00