En ny smart och flexibel Lab-lösning visades på Huawei IP Club

Vi besökte Huawei IP Club för att bland annat få höra mer om deras nya och spännande koncept PoC Lab.

En ny smart och flexibel Lab-lösning visades på Huawei IP Club 1Huaweis IP Club arrangerades i deras lokaler i Kista. Det blev en mycket intressant halvdag som inleddes med en visning av deras smarta koncept PoC Lab. Fredrik Nenzén, Senior IP Solution Sales Manager, höll i den. Han berättar att det här är version 1 och i rummet ser vi fem rackskåp som är fyllda med Huaweis produkter och lösningar bland annat inom server, storage, nätverk och UPS. Labbet har en trådlös uppkoppling på hela 10 Gbit/s som bygger på den nya standarden Wi-Fi 6. Att de satsar på konceptet är tydligt och Fredrik säger att när Huawei senare i år flyttar till nya och större lokaler i Solna kommer version 2 att byggas. Den kommer att ha tio rackskåp. Även om kapaciteten och styrkan inte mäts i antal rackskåp ger det ändå en fingervisning om vad som väntar.

En möjlighet att testa nya lösningar och befintliga IT-miljöer

Vad är då egentligen PoC Lab?

PoC står för Proof of Concept och det är verkligen det som det handlar om. Här får kunderna nämligen möjligheten att prova sig fram innan de investerar både tid och pengar i en ny IT-lösning. Det är på många sätt ett generöst erbjudande som Huawei har tagit fram och det är dessutom helt kostnadsfritt.

Version 1 av PoC Lab i Kista har precis lanserats och förhoppningen är att lokalerna ska fyllas av kunder och partners som tar chansen att komma dit och labba. Konceptet består av tre huvuddelar; Testcenter, Kunskapsutveckling och Demonstrationscenter. Kunder och partners erbjuds även en möjlighet att testa till exempel tredjepartslösningar och se hur de fungerar ihop med Huaweis lösningar.

Kunskapslyft är en viktig del i PoC Lab

En ny smart och flexibel Lab-lösning visades på Huawei IP Club 2En intressant del är möjligheten till utbildning och certifiering. Vägg i vägg med det rum som hårdvaran finns i har de ett konferensrum som är uppkopplat mot PoC Lab. Där kan man bland annat genomföra utbildningar och workshops.

På rackskåpen finns det monitorer som visar en massa praktisk information om hur respektive rack och dess innehåll mår. Det handlar till exempel om temperatur, luftfuktighet, strömförbrukning och fysisk säkerhet. En smart detalj är att dessa monitorer kan kommunicera med och styras via en smartphone. På så sätt har de lyckats skapa ett väldigt flexibelt och enkelt koncept.

Boka, Labba, Utvärdera

När det handlar om möjligheten att köra demonstrationer finns det tre olika sätt att göra det på. Det kanske bästa alternativet är att boka tid på närmaste PoC Lab men om det inte är realistiskt kan man istället använda sig av DemoCloud Center som är en tjänst som ger kunderna möjligheten att köra PoC Lab online. De riktigt stora företagen och organisationerna kan även boka tid på ett Global JVL Competence Center som erbjuder ett överflöd av resurser. JVL är en förkortning av Joint Validation Lab.

Hur gör man då om man vill använda sig av PoC Lab?

I princip är det tre steg som ska genomföras; Boka, Labba, Utvärdera. Kontakta PoC Lab för att boka en tid därefter planeras testet. Kunden är givetvis närvarande under aktiviteten och när testet sedan är genomfört får de en testrapport som kan användas för utvärdering och som beslutsunderlag för kommande aktiviteter.

Under det andra kvartalet i år kommer Huawei att öppna för bokning av PoC Lab i Kista och under samma period lanseras även DemoCloud i Sverige.

Wi-Fi 6 kommer stort

På IP Club fick vi även lyssna till Yang Wang, Director Enterprise Network Solution Sales Huawei Nordic, som presenterade deras strategi för Enterprise Network under år 2019. Av de trender som presenterades tryckte han extra mycket på vikten av att få ut Wi-Fi 6 på marknaden. Han berättade att Huawei kommer att lansera flera nya Wi-Fi 6-produkter vid halvårsskiftet i år. En spännande nyhet är deras nya accesspunkt AP7060DN med inbyggd Bluetooth och Wi-Fi 6. Det som gör den extra intressant är att det kommer att finnas ett tillbehör i form av ett IoT Module Card som enkelt kopplas ihop med accesspunkten ungefär som när två Legobitar sätts ihop.

Yang Wang slog även han ett slag för PoC Lab och menade att det nu är så enkelt att testa hur den egna IT-miljön mår att det vore dumt att inte göra det. Han gjorde liknelsen med att vi kanske tror att vi mår bra men det är först när vi har gjort en läkarundersökning som vi vet att vi mår bra.

Ett mycket intressant besök på IP Club avslutades med en trevlig lunch och en chans till samtal med Huaweis personal på plats.

Läs mer om DemoCloud här.