Equinix och Alice & Bob i samarbete för att hjälpa företag med kvantdatorer
Hem NyheterFöretagsnyheter Equinix och Alice & Bob i samarbete för att hjälpa företag med kvantdatorer

Equinix och Alice & Bob i samarbete för att hjälpa företag med kvantdatorer

Publicerat av: Redaktionen

Det digitala infrastrukturföretaget Equinix, Inc har tillkännagivit sitt samarbete med Alice & Bob, ett ledande företag inom området kvantdatorer som utvecklar en av de mest tillförlitliga kvantprocessorerna på marknaden.

Genom samarbetet med Alice & Bob kommer Equinix kunder i Sverige och världen över att få säker tillgång till Alice & Bobs banbrytande kvantteknologi genom Equinix Metal och Equinix Fabric.

Kvantdatorer är en omvälvande teknik som gör det möjligt för användare att utföra beräkningsintensiva uppgifter som simulering, optimering, maskininlärning och kryptografi. Även om tekniken fortfarande befinner sig i ett tidigt skede har den potential att revolutionera flera industriprocesser, förändra vår förståelse av universum och till och med bidra till att bromsa klimatförändringarna. Kvantdatorer har kraft och potential att lösa problem som skulle ta tusentals år för våra bästa klassiska datorer.

Equinix och Alice & Bob i samarbete för att hjälpa företag med kvantdatorerAlice & Bobs teknik, som är resultatet av forskning genomförd i franska och internationella laboratorier, har en unik position för att hjälpa företag att påskynda innovationstakten och framtidssäkra sina erbjudanden. Medan dagens kvantdatorer kan drabbas av beräkningsfel som hindrar dem från att uppfylla sina teoretiska löften, utvecklar Alice & Bob en patenterad teknik för självkorrigerande supraledande kvantbitar – även känd som cat qubit. Cat qubits möjliggör en mycket enklare väg till feltoleranta och universella gate-baserade kvantberäkningar, med potential att omvandla kvantberäkningarnas löften till en avgörande affärsmässig fördel.

  • Vi är stolta över att vår teknik håller på att ta steget från laboratoriet ut till den verkliga världen. Equinix är den perfekta partnern för att föra in kvantrevolutionen i samhället. Vi ser fram emot att hjälpa Equinix kunder att lösa några av världens mest utmanande problem, säger Théau Peronnin, VD för Alice &

Kombinationen av Equinix rigorösa och säkra verksamhet med Alice & Bobs kvantexpertis skapar den perfekta miljön för att utforma banbrytande innovationer. Denna synergi kommer att göra det möjligt för företag att upptäcka kraften hos kvantberäkningar med vetskapen om att deras forskning kommer att förbli helt konfidentiell.

  • Alice & Bob är en inkörsport till kvantdatorer för många företag, och Equinix är nyckeln. Vi vet att våra kunder ständigt letar efter sätt att befinna sig i framkant, och vi vill vara precis där med dem, tillhandahålla innovativa lösningar på världens problem och hjälpa dem att få tillgång till en potentiell marknad på hundra miljarder Alice & Bobs teknik är ett fantastiskt tillskott till vårt globala ekosystem för interconnection och vi ser fram emot att vara en del av det banbrytande arbete som den skapar, säger Sami Holopainen, MD för Equinix Sverige.

Branscher som är beroende av högintensiv beräkningskraft, likt hållbar energi, kemikalier, läkemedel och finansiella tjänster, är bland dem som kommer att påverkas radikalt av tekniken fram till 2035.

Ett stort antal branscher och ekosystem som vill utforska potentiella användningsområden för kvantdatorer kan nu på ett säkert sätt få tillgång till Alice & Bobs kvantdatorer, som finns i Alice & Bobs egna lokala datacenter, via Equinix Metal och Equinix Fabric.

Equinix Metal är on-demand, högpresterande “bare metal”, som har potential att integreras direkt med Equinix Fabric för att distribuera kraftfull infrastruktur över globala platser på några minuter. Den gör det möjligt för företag att ansluta till hundratals nätverk, kommunikations-, säkerhets- och molnleverantörer – allt från en och samma plats. Detta öppnar en ny värld av möjligheter för företag som vill testa och experimentera med Alice & Bobs kvantdator inom sin egen digitala infrastruktur, men med den säkerhet och enkelhet som Equinix är kända för.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00