Hem Säkerhet ESETs hotrapport för Q1 2020

ESETs hotrapport för Q1 2020

Publicerat av: Redaktionen

Året 2020. Året då Cryptominers och Android malware trendade neråt, medan hoten online ökade. Året då Corona drog in över världen.

ESETs hotrapport för Q1 2020 3Vi har tveklöst tvingats till stora förändringar, både sett till hur vi umgås, men också sett till hur vi arbetar.
Cyberkriminella har ändrat sina strategier för att på bästa sätt dra nytta av hur vi nu lever och jobbar, de passar på att utnyttja människors rädslor och sökande efter information.

Trots nedstängningar har vi på ESET fortsatt att kartlägga hottyper och undersöka sårbarheter. ESET Hotrapport Q1 2020 avslöjar bland annat nya kampanjer av den ökända gruppen Winnti, vi tittar på KrØØk, en tidigare okänd sårbarhet som påverkar krypteringen av över en miljard Wi-Fi-enheter, går igenom kända hot idag samt ger en översikt över vad som trendar framåt.

För hela rapporten: Här 

Om ESET

Under 30 år har ESET® utvecklat branschledande IT-säkerhetsprogram och -tjänster för företag och konsumenter över hela världen. Med lösningar som sträcker sig från endpoint-skydd och mobil säkerhet till kryptering och tvåfaktorsautentisering, ser ESET: s högpresterande och lättanvända produkter till att såväl konsumenter som företag får den trygghet och säkerhet de behöver för att fullt ut kunna utnyttja potentialen i sin teknik. ESET skyddar och övervakar utrustningen 24/7 utan att störa driften och uppdaterar skyddet i realtid för att hålla användarna säkra och verksamheten igång utan avbrott. Eftersom hoten ständigt förnyas krävs ett IT-säkerhetsföretag som hela tiden utvecklas. Med stöd av FoU-center över hela världen var ESET det första IT-säkerhetsföretaget som tilldelades 100 Virus Bulletin VB100-utmärkelser, genom att hitta varenda skadlig programvara ”in-the-wild” utan avbrott sedan 2003.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>