EU-kommissionen har godkänt sammanslagningen av Tele2 och Com Hem
Hem Nyheter EU-kommissionen har godkänt sammanslagningen av Tele2 och Com Hem

EU-kommissionen har godkänt sammanslagningen av Tele2 och Com Hem

Publicerat av: Redaktionen

Idag offentliggjorde EU-kommissionen sitt godkännande av sammanslagningen av Tele2 AB och Com Hem Holding AB  utan villkor.

EU-kommissionen har godkänt sammanslagningen av Tele2 och Com Hem 1

Anders Nilsson, koncernchef på Tele2

Tele2 informerar härmed om en preliminär tidplan, med den 5 november 2018 som förväntat datum för slutförande av fusionen.

Idag har EU-kommissionen godkänt fusionen mellan Tele2 och Com Hem utan villkor. Samgåendet kombinerar två företag med stark kassaflödesgenerering och tydliga synergier, för att skapa en ledande integrerad operatör i Östersjöregionen. Com Hems aktieägare får som fusionsvederlag 37,02 kronor kontant och 1,0374 nya B-aktier i Tele2 för varje utestående aktie i Com Hem vid slutförandet av fusionen.

Allison Kirkby, vd och koncernchef på Tele2, kommenterar:

”Vi närmar oss slutförandet av fusionen och min ambition att skapa en ledande integrerad operatör i Östersjöregionen kommer snart förverkligas. Jag är oerhört stolt över Tele2-teamets arbete i den här processen och över våra fantastiska resultat de senaste åren.”

”Jag kommer att lämna ett Tele2 som är starkare och bättre positionerat för att agera som en ledande integrerad och kundfokuserad operatör i en allt mer digitaliserad värld. Jag har inget tvivel om att Tele2-teamet tillsammans med sina nya kollegor från Com Hem, efter genomförandet av fusionen, kommer fortsätta att utmana status quo och göra det möjligt för alla att leva ett mer uppkopplat liv.”

Anders Nilsson, tillträdande vd och koncernchef på Tele2, kommenterar:

”Som ett företag kan vi erbjuda helt integrerade tjänster, vilket medför stora fördelar för både individer, hushåll, företag och för våra aktieägare. Mina kollegor på både Tele2 och Com Hem kan verkligen se fram emot spännande år framöver och jag är säkerligen inte den enda med höga förväntningar.”

”Jag fokuserar nu framförallt på våra förberedelser för en snabb och effektiv integration som gynnar både våra medarbetare och kunder. Tillsammans med den nya ledningsgruppen kommer jag även säkerställa att vi sammanför den styrka, kunskap och kultur som finns i både Tele2 och Com Hems organisationer, samt i Tele2s styrelse. Vi kommer vara redo att kicka igång integrationen när dagen för slutförandet av sammanslagningen kommer.”

Datum för slutförande av fusionen förväntas bli den 5 november 2018. Se en preliminär tidplan nedan.

Tydliggörande avseende datum för slutförande av fusionen

Sammanslagningen av Tele2 och Com Hem genomförs när Bolagsverket registrerar fusionen och Com Hem upplöses. Rent praktiskt sker sedan integrationen av de två företagen i flera steg gällande både kommersiella erbjudanden, intern organisation och arbetssätt. Datum för dessa steg sätts under integrationsförberedelserna och kommer att kommuniceras direkt till medarbetare och relevanta intressenter.

Preliminär tidplan

1 november 2018
Sista dag för handel i Com Hems aktie på Nasdaq Stockholm

2 november 2018
Bolagsverket ger tillstånd att verkställa fusionsplanen och Tele2 ansöker om registrering av fusionen hos Bolagsverket

5 november 2018
Bolagsverket registrerar fusionen och Com Hem upplöses
Upptagande till handel av de nyemitterade aktierna i Tele2 på Nasdaq Stockholm

7 november 2018
Com Hems aktieägare erhåller aktier i Tele2, dvs. det icke-kontanta fusionsvederlaget

7-8 november 2018
Com Hems aktieägare erhåller det kontanta fusionsvederlaget

9-12 november 2018
Com Hems aktieägare erhåller kontanter från försäljningen av fraktioner

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00