Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen”
Hem DISTRIBUTÖRTECH DATA Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen”

Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen”

Publicerat av: Redaktionen

Vi åkte ut till Saltsjöbaden utanför Stockholm för att ta del av ett spännande samarbete mellan två till synes skilda världar som visar sig ha en hel del gemensamt.

Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen” 4Helgen den 15-16 september arrangerades KSSS Indian Heat Regatta på Baggensfjärden utanför KSSS anrika anläggning i Saltsjöbaden. Regattan utgör säsongsavslutningen för kölbåtskappseglingen i Stockholmsområdet. Den har en lång tradition och är numera en av ett fåtal tillfällen till att tävla på en kryss/läns bana. Årets startfält bestod av 22 båtar där den största var en Svanbåt på 50 fot. Det handlar om stora och mycket snabba båtar, speciellt när vindarna är så gynnsamma som de var denna helg. Ett avancerat handikappsystem gör att båtar med lite olika kapacitet kan tävla på lika villkor.

Varför gör vi detta?

Det här är andra året som Aruba och Tech Data har det här samarbetet med KSSS. Vi blev nyfikna på bakgrunden till detta uppenbarligen lyckade samarbete. Två personer som har varit med sedan de första tankarna på denna satsning dök upp är Ingrid Nilsson, Enablement Executive, på Tech Data och Niklas Stolperud, Nordisk Kanal- och Distributörschef, på Aruba. Vi frågar dem varför de gör detta?

”Det är en fråga som vi ofta får och som vi ställde oss själva i början. Det fina med det är att eftersom vi så ofta får frågan blir det en naturlig inledning för en öppen kunddialog. Vi behöver inte fånga kundens intresse för det finns där redan från start”, svarar Ingrid.

Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen” 5

Från höger, Ingrid Nilsson, Enablement Executive, på Tech Data och Niklas Stolperud, Nordisk Kanal- och Distributörschef, på Aruba samt Felix Salvini, Aruba Sales Specialist, på Tech Data

”Aruba och Tech Data har ett nära samarbete”, fortsätter Ingrid, ”där vi intensivt arbetar för att förse marknaden med intelligenta lösningar inom IT, och vi bygger ständigt vidare på denna långa relation genom att hitta nya projekt tillsammans. Ingen annan distributör är mer sammanlänkad med Aruba än Tech Data, vilket gör det möjligt för våra kunder att dra nytta av våra kombinerade styrkor för att identifiera, utveckla och leverera alla typer av IT-möjligheter. Arubas lösningar gör det möjligt för företag att skapa nätverk som levererar utmärkt anslutning för kunderna, och som även stödjer tillväxt, säkerhet, mobilitet och IoT. Idag är inte nätverk bara en anslutning utan det är en kreativ lösning som ska passa en bredd av devices, användare och miljöer”.

”Det blir ett nytt sätt att få kundkontakter. Det finns en mängd av företagskontakter i seglarvärlden och om det fanns en oro i början att vi skulle uppfattas som en udda fågel i den stora seglingsfamiljen så försvann den direkt. Vi har blivit mottagna med öppna armar och det finns så många härliga och duktiga människor i de här sammanhangen”, berättar Niklas.

Vad är det då som de gör i detta samarbete?

Förutom att lyfta fram friheten med rätt nätverkslösning har även gänget med sig ett filmteam som med både kamera och drönare filmar tävlingen på ett sätt som nästan saknar motstycke. De lyckas fånga den spänning och nerv som utspelar sig ute på vattnet. Med drönarna kommer de så nära att de till och med kan landa på båtarna. Då ska man komma ihåg att de yttre förutsättningarna med bland annat hård vind och vågor sätter både teknik och människor på prov. Ännu en bild man vill lyfta upp i samarbetet att rätt teknik fungerar på ett säkert sätt i alla typer av miljöer.

Uppskattad frukost

Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen” 6I Arubas och Tech Datas samarbete med KSSS ingår även att de ordnar med frukost åt alla inblandade, After Sail samt en Regattamiddag på lördagskvällen.

”Det är full fart på morgnarna när vi ska få ut närmare 180 (!) frukostar. Kaffekokarna går för högtryck och frukostpåsarna fylls med juiceflaskor och smörgåsar. Det är väldigt uppskattat av alla. Många av dem är inte bortskämda med att få en frukost på morgonen i samband med en tävling. I samband med middagen får vi en chans att berätta vad vi gör på våra företag”, förklarar Niklas engagerat.

”Vi är mycket nöjda med samarbetet och det ger oss en chans att nå nya kundgrupper. Vi är tämligen ensamma på den här arenan. Vi var med på årets båtmässa och fick då chansen att träffa kunder i en avslappnad och positiv miljö. Det blir ett bra samtalsklimat. Dessutom får vi mycket media”, säger Niklas.

Techradar – Ett annat konkret samarbete

De två företagen har ett annat synnerligen lyckat samarbete men då handlar det om radiovågor. Det är den uppskattade podden Techradar Podcast Portal som de driver tillsammans. Här har de tagit hjälp av mediebolaget House of Wizards. Det är ett annat sätt att få ut deras, individuella eller gemensamma, budskap. Dessutom bidrar de till att öka den allmänna kunskapen om IT hos sina lyssnare eftersom de ofta avhandlar nya och viktiga branschbegrepp på ett enkelt och underhållande sätt. Ett 20-tal avsnitt är producerade och under resans gång har de utvecklat konceptet med en portal där man samlar det senaste inom IT. Som vi har skrivit om tidigare så firades Techradars 1-årsdag den 30 augusti i år. Det gjordes med en livesändning från Sailorbar på taket till Sjöfartshotellet i centrala Stockholm. Kopplingen till segling för oss tillbaka till KSSS Indian Heat Regatta.

Vad är det som förenar?

Aruba powered by Tech Data ”Med vind i seglen” 7I samband med prisutdelningen på söndagseftermiddagen fick vi en bild av att det faktiskt finns ett antal områden som förenar IT-branschen och seglarvärlden. Det var Felix Salvini, Aruba Sales Specialist, på Tech Data som gav oss denna insikt.

Felix menade att friheten och farten som en segelbåt och/eller ett Wifi erbjuder var ett gemensamt område. Ett annat är självklart säkerheten där det händer mycket i de båda världarna. En kappsegling i tufft väder är inte fri från risker. Som den specialist han är valde han att speciellt lyfta fram Aruba Clearpass för säkrare nätverk. Det sista exemplet kallas inom IT för Location based services och analytics. Motsvarigheten inom segling kan då bli navigering och positionskontroll.

Då man vet att det fanns segelbåtar redan vid år 3000 före Kristus, sannolikt ännu tidigare, och IT-branschen givetvis är betydligt yngre så blir det en intressant och kul jämförelse mellan dessa båda världar när de möts på ett nytt sätt.

En väldigt lyckad helg var därmed till ända och vi lämnar ett soldränkt Saltsjöbaden med följande slogan på näthinnan:
”The invisible network is as obvious as the air we breathe – Always available.
”Få vind i seglen och känn friheten med Arubas lösningar powered by Tech Data.

Länkar

Länk till filmen från eventet https://youtu.be/P5UrcpMcf5M

KSSS Indian Heat regatta by Aruba http://ksss.se/nyheter/nyheter/2018/ksss-indian-heat-regatta-by-aruba/

Techradar Podcast Portal https://www.techradarportal.se/

Aruba Networks https://www.arubanetworks.com/

Team Aruba Powered by Tech Data @ KSSS Indian Heat Regatta by TMF Group, September 2017 https://youtu.be/bkULkTPRp88

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00