Ford ger startups 30 000 euro för innovativa mobilitetslösningar och bilappar
Hem NyheterInternet Of Things Ford ger startups 30 000 euro för innovativa mobilitetslösningar och bilappar

Ford ger startups 30 000 euro för innovativa mobilitetslösningar och bilappar

Publicerat av: Redaktionen

Ford bjuder in startups för att tävla om en pott på 30 000 euro – runt 285 000 kronor – under företagets event Make It Driveable i Paris.

Utmaningen handlar om att ta fram och utveckla nya mobilitetslösningar och bilappar. På eventet får Ford ger startups 30 000 euro för innovativa mobilitetslösningar och bilappar 2utvecklarna en chans att ta ett snabbspår till att få apparna att börja användas i bilar. Vilka startups som får delta i Paris avgörs på uttagningar i Stockholm den 26 september.

Vid Fords utvecklarevent Make It Driveable AppLink i Paris den 25–26 oktober bjuder Ford in startups från Europa, Israel och Turkiet, som under eventet får tävla med innovativa mobilitetslösningar. Ford vill med hjälp av utmaningen finna nya mobilitetslösningar och idéer för framtida app-teknik. Vilka svenska företag som går vidare till eventet i Paris kommer avgöras i Stockholm den 26 september.

– Just nu sprutar det ut idéer från utvecklare rörande hur appar kan användas i bilar. Allt från hur man kan tjäna pengar på leveranser till att erbjuda transportbilsflottor sätt att kommunicera bättre med sina förare. Vi på Ford vill såklart uppmuntra den kreativiteten, bland annat genom att erbjuda Fords expertis. Tillsammans vill vi finna nya sätt att revolutionera mobilitet, säger Scott Lyons, affärsutvecklare på Fords europiska avdelning för uppkopplade fordon och tjänster.

En uppföljning av Ford SYNC AppLink Mobility Challenge
Eventet i Paris arrangeras mycket tack vare förra årets lyckade satsning Ford SYNC AppLink Mobility Challenge, som resulterade i en rad appar. Fjolårets appar erbjöd exempelvis lösningar på hur förare kan undvika parkeringsböter och sätt att tjäna pengar på bilen då den står parkerad på en flygplats.

Kategorierna i årets Make It Driveable-event är ”den multiuppkopplade bilen”, ”mobilitet”, ”kontroll av fordonsdata” och ”produktivitet i bilen”. Inom kategorin ”den multiuppkopplade bilen” utmanar Ford utvecklarna att kombinera Ford AppLink med FordPass Connect och molntjänster. Sådana tjänster skulle exempelvis kunna ge väderleksrapporter i realtid, parkeringsinformation och trafiklägesrapporter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>