Gör dig oumbärlig med nätverksövervakning
Hem Kanalröst Gör dig oumbärlig med nätverksövervakning

Gör dig oumbärlig med nätverksövervakning

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Kvalitet är när kunden kommer tillbaka – inte produkterna. Det är ett påstående som många företag säkerligen skulle skriva under på. Hög kvalitet berör många områden: produktportfölj, kundsupport, projekthantering och teknisk support för att nämna några. För kunder betyder kvalitet också att de kan lita på sin IT-leverantör.

Hur kan systemintegratörer, återförsäljare och andra garantera funktionen för kunders IT-miljö? En övervakningslösning ger dem inblick i och kunskap om de nätverk som krävs för att kunna hantera infrastrukturer på ett sätt som förebygger och tar hand om eventuella problem. Den här typen av lösningar vänder sig inte bara till befintliga kunder utan kan också ge nya kunder – i andra branscher.

paesseler logga 2Oavsett om det rör sig om ett enmansföretag, ett medelstort företag eller en stor organisation är IT ryggraden för affären idag. Komponenter och produkter som inte fungerar stabilt tillsammans är i praktiken oanvändbara – även om varje enskild produkt håller hög kvalitet. Avbrott i IT-system är inte bara irriterande utan orsakar ofta betydande ekonomisk skada.

Ett förebyggande förhållningssätt fundamentalt och nätverksövervakning kan hålla koll på tre grundpelare hos infrastrukturen: hårdvara, virtualiserade komponenter och applikationer.

Ger tre fördelar

Genom att använda en homogen lösning för övervakning av nätverket kan en IT-leverantör vinna tre fördelar. För det första höjer de säkerheten i sin egen infrastruktur och för sina egna tjänster. För det andra kan det skapa större affärer med befintliga kunder genom att leverantören erbjuder övervakning som tjänst. Det i sin tur ger en djupare förståelse för kundens infrastruktur och kan leda till åtgärder som förhindrar problem och optimerar nätverket. Det här leder ofta till att kundens lojalitet med leverantören ökar, vilket i sig gynnar affären.

Övervakningstjänster kan också komplettera befintliga projekt kring virtualisering, lagring och nätverk.

För det tredje är sådana tjänster ett sätt att locka nya kunder. Genom att erbjuda övervakning kan systemintegratörer och återförsäljare profilera sig som kompetenta partners mot en bred marknad, eftersom behovet av övervakning är stort.

Brett användningsområde

Leverantörer kan erbjuda övervakning på två sätt. Hos de flesta kunder handlar det till att börja med om att övervaka klassisk IT, det vill säga hårdvarukomponenter, virtualiserade miljöer, applikationer och tjänster.

Tillverkare av hårdvara och virtuella lösningar bygger ofta in övervakningsfunktioner i sina produkter. Många IT-avdelningar använder de funktionerna tillsammans med något gratisverktyg i hopp om att kunna få en samlad bild. Det leder tyvärr ofta till ett otillräckligt lapptäcke.  Här är ”professional monitoring” en lösning.Paessler Newsletter Banner IT-Kanalen KW37

I virtuella miljöer, där det inte finns lika mycket hårdvara att övervaka, behöver även värden (VMware) och gästen (Microsoft) integreras i en övervakningslösning.

Sist men inte minst handlar det förstås också om applikationer, som databaser och e-post- och webbservrar. Övervakningslösningen kan inte bara tala om en applikation fungerar eller inte, utan också se den från användarens perspektiv. Hur snabbt svarar databasen? Hur lång tid tar det att skicka ett e-postmeddelande?

Slutsats

Enhetlig övervakning som PRTG Network Monitor från Paessler ger djup inblick i och kunskap om en IT- infrastruktur och kan upptäcka brister i den. Återförsäljare och systemintegratörer kan använda det som en dörröppnare för att locka nya kunder. Behovet av övervakning är dessutom helt oberoende av bransch.

Är du intresserad av att bli återförsäljare av PRTG? Vi letar just nu efter nya partner i Sverige. Du hittar mer information om Paesslers partnerprogram här, http://www.paessler.com/partners/become-a-partner/nl-nordics?utm_source=it-kanalen&utm_medium=special-placement&utm_campaign=become-a-partner-2015-q3&utm_content=become-a-partner-se att du kan avgöra om vi skulle passa bra in i din affär. Där hittar du också en testversion så att du själv kan se vilka möjligheter PRTG ger.

Av Jörg Hollerith, affärsutvecklare hos Paessler AG

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>