Hem EVENTEvent Bevakning HCL Technologies öppnar sitt första europeiska säkerhetscenter – i Göteborg

HCL Technologies öppnar sitt första europeiska säkerhetscenter – i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Nytt Cybersecurity Fusion Center ska driva på för att få till heltäckande cybersäkerhetstjänster internationellt ”Företag behöver öka cybersäkerheten,” säger Maninder Singh, chef över Cybersecurity och GRC på HCL Technologies.

HCL Technologies öppnar sitt första europeiska säkerhetscenter - i Göteborg 2

Maninder Singh, chef över Cybersecurity och GRC på HCL Technologies

IT-Kanalen fick en intervju med Singh och Pankaj Tagra på HCL Technologies i samband med att man nu öppnar ett nytt säkerhetscentrum i Sverige i Göteborg. Centrumet öppnade den 27e augusti och ska verka för att skydda HCLs kunders digitala tillgångar. Det är en betydande säkerhetssatsning och samtidigt också fortsättning på en befintlig plan där HCL satsar vidare i just Göteborg, säger Singh.

Cyber Security Fusion Center förkortas CSFC och ska alltså jobba heltäckande mot cyberhoten.  För närvarande är det ju mycket aktuellt att ta itu med alla nya slag av hot som uppstår och uppstått i samband med att folk jobbar hemma under pandemin. Det handlar om att man analyserar stora mängder data fort.

Den andra personen vi pratade med är Pankaj Tagra. Han är Executive Vice President och chef för områdena Norden och DACH.

Tagra, som bor i Stockholm sedan 13 år, sa inledningsvis att flera stora företag i Sverige valt att köpa tjänst på HCL Technologies. Singh berättade därefter om sig själv att han hållit på med IT i 29 år. Han har mycket kunskap om professionella tjänster inom cybersäkerhet bland annat. Norden är en intressant region som han är intresserad av, rent av en fantastisk region, säger han.

Singh har studerat fysik (med alla kurser man bör ta) vid Delhi University. Han har även läst marknadsföring. Hans första jobb var på DCM Data Products innan han gick till Fujitsu ICIM (där han jobbade med systemlösningar för servrar) innan han började på HCL.

”Vi [HCL Technologies] fortsätter växa,” säger Singh. ”Det som sjösätts nu är ett state-of-the-art security operation center. Allt fler företag ökar sin digitaliseringsnivå och behöver då också öka på på säkerheten,” säger han. Cybersäkerheten blir alltså allmänt sett en allt viktigare fråga. ”Man söker robust säkerhet som når bort till [eller fram till] kunden.”

HCL Technologies öppnar sitt första europeiska säkerhetscenter - i Göteborg 3

Pankaj Tagra, Executive Vice President och chef för områdena Norden och DACH

Centret i Göteborg ska utvärdera hot. HCL kommer att kunna agera snabbt. Tjänsten är heltäckande, enligt HCL. HCL har god erfarenheter av liknande centers. Man har fem sådana säkerhetscenters redan i Asien och Nordamerika (Indien och USA).. Det man gör är att man kopplar ihop säkerhetsteam med tydlig process och avancerade analystjänster, dessa komponenter integreras så att kunden får den där heltäckande lösningen som många vill ha.

Cybersäkerhet är ett nyckelområde för HCL, inte minst eftersom det är så avgörande för att verksamheter ska kunna digitalisera sin verksamhet i linje med de möjligheter som nya applikationer, molnet och IoT medför,” säger Singh. “Våra säkerhetscenters gör detta möjligt genom att skydda kundernas digitala tillgångar. Den nya Göteborgs-satsningen är perfekt positionerad för att effektivt kunna bemöta även de mest komplexa behoven från våra globala kunder.”

Göteborg är alltså redan viktigt för HCL. Man valde Göteborg bland annat för att det fanns utbildad personal att anställa och resurser och know-how på universiteten där. Att få tag i folk som har de kunskaper som krävs är vanligen ett jättestort problem för teknikföretag idag.

I år har HTL jobbat främst med begreppen digitalisering, hur man börjar använda molnet och vad som händer när så här många som nu under Covid-19 jobbar hemifrån på distans.

En annan fråga att ha med sig är datasäkerheten för individen. De lagar inom dataskydd som finns nu är väldigt strikta, säger Singh. Det är viktigt att följa dem.

I Göteborg finns redan ett hus som används av HCL. Där kommer det nya centret även att finnas, ”Det blir en ganska stor organisation där”, avslutar Singh.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>