SAS tar in fler molnleverantörer i partnernätverket
Hem EVENTEVENT BEVAKNING SAS tar in fler molnleverantörer i partnernätverket

SAS tar in fler molnleverantörer i partnernätverket

Publicerat av: Redaktionen

IT-Kanalen fick möjlighet att närvara när SAS lanserade sin AI-baserade analysplattform SAS Viya i november förra året, så presenterades ett strategiskt partnerskap med Microsoft Azure.

SAS tar in fler molnleverantörer i partnernätverketNu har SAS Institut utvidgat sitt partnerskap med Amazon Web Services och Google Cloud. Senare i år blir också Red Hat OpenShift partner.

Syftet med de här partnerskapen är att säkra avancerad dataanalys där SAS kunder lagrar sina data. De här partnerskapen presenterades på konferensen ”Virtual SAS Global Forum 2021”, som nyligen arrangerades i USA.

Branschanalytiker räknar med en stark tillväxt för program dataanalys i publika moln, BDA. I rapporten ”Worldwide Big Data and Analytics Software Forecast, 2020-2024”, skriver analysföretaget IDC att publika moln 2019 svarade för 30,5 procent av den totala marknaden för användning av program för BDA och förväntas växa med 23,2 procent per år till 2024. Utvecklingen gör att företag som inte är med i den här förändringen riskerar att hamna på efterkälken.

– Analys i molnet är vad kunderna vill ha och vi är stolta över att vi är pionjärer på att samarbeta med Microsoft för att köra SAS Viya på Azuer. Samtidigt respekterar vi våra kunders val att använda andra molnleverantörer. Vi finns där kundernas data finns och stöttar dem i sitt arbete att optimera sin analysförmåga, säger Jay Upchurch, som är cio på SAS.

Analysföretaget IDC räknar med att SAS expanderar sitt utbud av molntjänster för analys. IDC anser att SAS helthjärtat stöder sina kunders användning av molntjänster. Genom de nya partnerskapen med Amazon Web Services och Google Cloud, så blir SAS Viya tillgängligt för ännu fler kunder.

Bryan Harris, som är teknisk chef på SAS, framhåller att digital transformation förutsätter analysbaserade beslut och genom att göra SAS Viya tillgängligt på fler molnplattformar, så ger företaget kunderna fler valmöjligheter för att utveckla sin analys.

På konferensen framhålls också betydelsen av att utveckla partnernätverket och fördjupa samarbetet med SAS partners. För att förtydliga det arbetet så utsågs flera vinnare bland SAS partners. Konsultföretaget Accenture utsågs till ”Global Partner of the Year”, det kanadensiska företaget Munvo utsågs till partner för ”Excellence in Innovation” och Microsoft blev vinnare av ”Partner Kaleidoscope Award”. Värt att notera är också att KMPG är ”Regional Partner of the Year” för Europa.

SAS partnernätverk har idag nästan 11 000 säljare och teknisk expertis på olika produkter och tjänster från SAS.

Avslutningsvis, fick vi äran att vara med och överraska vinnarna tillsammans med Global Hackathon. Ett stort grattis till War on cancer och Knowit som vann den globala och snyggt orangea #hackinsas.

SAS tar in fler molnleverantörer i partnernätverket

Deras egna ord då de fick vetskapen att teamet var de stora vinnarna i hackinsas.

Sebastian Hermelin – ”Att vinna det här hackatonet gör att det sista tvivlet jag har till det vi gör försvann – och jag är tacksam för möjligheten att fortsätta hjälpa andra, det förgyller mitt liv” .

Lisen Arnheim Dahlström – ”Även bevis på att tänka nytt är uppskattat och att det finns människor som vill jobba för förändring – i dessa tider behövs det mer än någonsin”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00