Hewlett Packard Enterprise förvärvar Athonet – ökar satsningar på privat 5G
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Hewlett Packard Enterprise förvärvar Athonet och ökar satsningar på privat 5G

Hewlett Packard Enterprise förvärvar Athonet och ökar satsningar på privat 5G

Publicerat av: Redaktionen

Athonet-förvärv stärker HPE:s erbjudande inom privata nätverk och hjälper enterprise-kunder snabba på utrullning av 5G för att möjliggöra nya intäktskällor för telekomoperatörer.

 Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) meddelade idag att bolaget utökar sitt erbjudande inom uppkopplad edge-to-cloud genom att förvärva Athonet.

Athonet är en leverantör av privata telenätburna nätverkstekniker inriktad på mobila core-nätverk till företag och leverantörer av kommunikationstjänster. Tillsammans med HPE:s och Arubas nätverksportföljer kommer Athonet att placera HPE i framkant på en växande marknad, som enligt IDC:s prognoser kommer att öka till mer än 1,6 miljarder dollar fram till 2026.

Athonet, baserat i Vicenza, Italien, har mer än 15 års global erfarenhet av att leverera mobila core-tjänster för 4G och 5G. Athonet har över 450 framgångsrika utrullningar åt kund i en lång rad branscher, inklusive åt mobiloperatörer, sjukhus, flygplatser, hamnar, offentlig sektor och säkerhetsorganisationer.

För företag som står inför komplexa anslutningsutmaningar på stora och avlägsna platser erbjuder privata 5G-nätverk god täckning, tillförlitlighet och rörlighet över campus- och industrimiljöer. Lösningarna förbättrar också kostnadseffektiva uppkopplingar över Wi-Fi. Med ett tillskott av Athonets teknik blir det möjligt för HPE att leverera privata nätverksfunktioner direkt till företag som en del av HPE:s Aruba-nätverksportfölj, samtidigt som leverantörer av kommunikationstjänster (CSP) snabbt kommer kunna installera privata 5G-nätverk åt sina kunder.

Hewlett Packard Enterprise förvärvar Athonet – ökar satsningar på privat 5G”Telekomkunder letar efter enklare sätt att driftsätta privata 5G-nätverk för att möta växande kundförväntningar vid ett uppkopplat edge”, säger Tom Craig, global vice president och general manager, Communications Technology Group på HPE. ”Samtidigt efterfrågar företagskunder en skräddarsydd 5G-upplevelse med låg latens, segregerade resurser, utökad räckvidd och säkerhet över campus- och industrimiljöer som kompletterar deras befintliga trådlösa nätverk. I och med förvärvet av Athonet har HPE nu en av de mest kompletta privata 5G- och Wi-Fi-portföljerna för CSP- och företagskunder – och vi kommer att erbjuda den som en tjänst genom HPE GreenLake.”

HPE utökar privata 5G-lösningar för både telekombolag och företag 

HPE kommer integrera Athonets teknik i sina befintliga CSP- och Aruba-nätverkserbjudanden för företag och därigenom skapa en privat nätverksportfölj, som påskyndar den digitala omvandlingen från edge till moln. Nätverksportföljen kommer att ge följande fördelar:

  • Förbättrade privata nätverk som kombinerar den höga kapaciteten hos Wi-Fi med täckningen och mobiliteten hos 5G
  • Snabbare privata 5G-installationer som är mer flexibla och stödjer innovation samt hjälper B2B-team och företagskunder inom telekomsektorn
  • Nya intäktsströmmar för telekombolag med ett bredare utbud av tjänster som utnyttjar 5G och Wi-Fi
  • Anpassning av kostnader efter intäkter genom HPE GreenLake med konsumtionsbaserade modeller för företag och telekombolag, vilket minskar risken vid inträde på nya marknader
  • Hantering av operativ komplexitet och kostnadseffektivitet med 5G-hantering och automatisering utan handpåläggning för utrullning av nya arbetslaster från edge till moln

    Med 5G-investeringar om flera miljarder dollar letar CSP:er efter enkla sätt att uppfylla kundernas behov och skapa nya B2B-intäkter genom att distribuera både edge compute och privata 5G-nätverk. I och med tillskottet av Athonets mjukvara stärks utbudet i en av marknadens bredaste kommunikationsportföljer, bestående av över 300 kunder i 160 länder med mer än en miljard anslutna mobila enheter världen över. HPE:s förbättrade erbjudande för CSP:er bygger på befintliga privata 5G-lösningar och kommer att stödja privata 4G- och 5G-nätverk och innehålla orkestrering och automatiseringsfunktioner av högsta klass. De nya tjänsterna kommer lägga grunden för lansering av nya B2B-tjänster för att möta kunders växande förväntningar på uppkopplade edge-enheter.

    ”Athonet grundades för att erbjuda kunder privata 4G- och 5G-lösningar med tillförlitlighet i mobiloperatörklass och prestanda som passar ökande och mer utmanande behov av uppkoppling”, sade Gianluca Verin, CEO och medgrundare av Athonet. ”Vi är glada att ansluta oss till HPE och kombinera våra högkompetenta team i ett led av att utöka våra tjänsteutbud mot leverantörer inom den snabbväxande marknaden för privat 5G och att bygga vidare på HPE:s strategi om att vara en ledande leverantör av edge-to-cloud-lösningar”.

Privat 5G erbjuder företag nya funktioner som är extremt säkra, enkla att rulla ut och hantera, redo för specialiserade tillämpningar som robotar och industriell IoT, datanätverk och pipelines samt säkerhetssystem. Förvärvet av Athonet stärker Arubas portfölj för ett uppkopplat edge och ger den unika och hett eftertraktade förmågan att leverera fullständigt integrerade Wi-Fi- och privata 5G-nätverk. Integrationen med Aruba Central gör det möjligt för nätverksansvariga att administrera Wi-Fi och privat 5G genom en och samma kontrollpanel.

HPE GreenLake, HPE:s edge-to-cloud-plattform, kommer att erbjuda Athonets privata 5G-erbjudanden, där alla kostnader för Wi-Fi och privat 5G kombineras i ett enda månadsabonnemang utan kapitalkostnader. Flexibla alternativ, inklusive HPE:s Network as a Service (NaaS), innebär att privata 5G-nätverk kan installeras med minskad risk, låga kapitalinvesteringar och skalas efter efterfrågan.

HPE-portföljens integrering och tillgänglighet  

HPE kommer integrera Athonets lösningar med sin befintliga mjukvara för telekomsektorn och planerar efter att förvärvet är klart att göra dem tillgängliga för kunder. HPE kommer också att inom en snar framtid integrera lösningarna i Arubas nätverksportfölj. Transaktionen förväntas slutföras i början av det tredje kvartalet av HPE:s räkenskapsår 2023, med förbehåll för myndighetsgodkännanden och andra sedvanliga villkor för slutförande av förvärv.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00