HMD Global samarbetar med Nokia och CGI för att skapa bättre IoT-företagslösningar
Hem Nyheter HMD Global samarbetar med Nokia och CGI för att skapa bättre IoT-företagslösningar

HMD Global samarbetar med Nokia och CGI för att skapa bättre IoT-företagslösningar

Publicerat av: Redaktionen

Genom att sammanföra marknadens bästa infrastruktur med teknisk expertis tar HMD Global nu nästa steg med sina företagslösningar.

HMD Global, tillverkaren av den moderna Nokia-smartphonen, meddelar idag två nya samarbeten som kommer att ligga till grund för företagets tillväxt och utveckling av Internet of Things (IoT) -lösningar för företag över hela världen via företagets HMD Connect Pro-lösning.

HMD Global kommer att arbeta med det erkända finska infrastrukturföretaget Nokia och det globala IT-konsulthuset CGI för att främja bruket av 5G globalt och erbjuda oöverträffad säkerhet samt innovativ funktionalitet till näringslivet.

”Vi ser ett växande behov av 5G-aktiverade IoT och globala anslutningslösningar. Det är därför vi är stolta över att arbeta med två globala ledare, Nokia och CGI, som båda delar våra värderingar. Tillsammans kan vi få ut ännu mer innovativa och säkra lösningar på marknaden och ge företag möjlighet att uppnå sina affärsmål, säger Janne Lehtosalo, VP of Services, HMD Global.

Som en del av sitt partnerskap med Nokia kommer HMD Globals lösningar för företagsanslutning att baseras på Nokia WING (Worldwide IoT Network Grid), en toppmodern nätverkstjänst som gör det möjligt för operatörer och IoT MVNOs att stödja sina företagskunder med IoT-anslutning och hantering på global nivå, tvärs över nationella gränser och nätverk. Nokias tekniska expertis inom global IoT-anslutning och 5G-infrastruktur garanterar företag en gedigen och pålitlig teknisk grund när det gäller att implementera IoT i verksamheten.

Intuitiv hantering av IoT
HMD Connect Pro gör det möjligt för företag att hantera tiotusentals anslutna enheter via en enda användarportal. Här är det möjligt att se status för anslutna enheter och IoT-anslutningar i realtid och till exempel hantera SIM-anslutning och säkerhetsstatus.

Det är en lösning som kan användas med allt från anslutna fordon och övervakade containrar till distansbaserad vård med till exempel spårningsanordningar för äldre, som alla kan styras från ett datorfönster. Genom samarbetet med Nokia kommer kunderna att har oöverträffad anslutning, oavsett var IoT – enheterna befinner sig i världen.

”I samarbete med HMD Global kommer vi att erbjuda ett överlägset globalt IoT-nätverk och skapa en hög nivå av kundsupport. HMD Pro-tjänsten kommer att dra nytta av ett ständigt växande anslutningsekosystem. Nokia WING tillhandahåller en gränslöst ansluten värld till IoT som minskar företagens komplexitet och ger dem den högsta nivån av kontroll över sina tillgångar oavsett var de är, säger Ankur Bhan, chef för Network Function-as-a-Service på Nokia.

Teknisk expertis att lita på
Genom partnerskapet kommer CGI i framtiden att erbjuda HMD Globals företagslösningar, inklusive HMD Connect Pro, HMD Enable Pro och smartphone-hårdvara som en del av företagets produktlösningar.
CGI är en partner och expert som hjälper företag att navigera den digitala revolutionen med produkter, expertstöd och konsulthjälp. Det nya partnerskapet mellan HMD Global och CGI kommer också att innebära att CGI: s tjänster integreras i HMD Globals befintliga portfölj av företagsprodukter, vilket säkerställer en ännu högre nivå av säkerhet, effektivitet och teknisk interoperabilitet som moderna företag kräver idag.

”Vi har sett den ökade användningen av avancerad analys inom alla branscher. Under de senaste åren har analys och artificiell intelligens blivit centrala begrepp för att utveckla företagens affärsstrategier och vi har stöttat tillväxten av HMD: s verksamhet och den positiva kundupplevelsen för Nokia-telefonanvändare med analys. Genom detta nya partnerskap kommer vi att ytterligare stödja deras integrationsprojekt – inklusive lokal- och molnteknik, applikationsutveckling, dataanalys och säkerhetstjänster – vilket kommer att gynna alla HMD-kunder ytterligare, säger Markus Olenius, VP för Advanced Analytic Solutions, CGI Finland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>