HMD startar produktion av 5G-smartphones i Europa
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER HMD startar produktion av 5G-smartphones i Europa

HMD startar produktion av 5G-smartphones i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Som den första mobiltillverkaren på många år flyttar HMD Global tillbaka tillverkningen av 5G-smartphones till Europa och en ny europeisk fabrik.

HMD Global, Europas största smartphone-tillverkare och företaget bakom den moderna Nokia-telefonen, meddelar i dag att de som enda varumärke påbörjar produktion av 5G-smartphones på europeisk mark.

Den europeiska strategin är ett svar på det växande behovet för företag att lagra och tillverka data och produkter i Europa.

HMD Globals första produktionsenhet, Nokia XR21, är redan tillgänglig för försäljning till företag.

”Att återigen kunna tillverka smartphones i Europa har varit en milstolpe för oss, och att vi börjar med Nokia XR21, vår välkända robusta 5G-telefon, är ingen slump: Den riktar sig till det krävande näringslivet och är utformad för att vara säkrare och hålla längre – en aktiv del av vårt mantra på HMD Global”, säger Jean-Francois Baril, medgrundare, styrelseledamot och VD för HMD Global.

Dataskydd

Fabriken i Europa är ett svar på Enterprise-kundernas skiftande behov. Varje enhet genomgår rigorösa software- och malware-tester i Europa, där vissa Enterprise-kunder kräver ytterligare säkerhet tillsammans med en rad IT-säkerhetspartner. Nokia XR21 är bara den första mobiltelefonen som ska tillverkas i de europeiska fabrikerna.

HMD startar produktion av 5G-smartphones i EuropaHMD Global har också ett särskilt fokus på att data lagras säkert i EU: Med fokus på programvarusäkerhet och privacy by design har konsument- och företagsdata från alla mobiltelefoner som tillverkas av HMD lagrats och bearbetats på HMD:s servrar i Finland sedan 2019.

Detta innebär att företag nu har en reell möjlighet att välja en mobiltelefon där hårdvara, programvara och data tillverkas och lagras inom europeiska gränser och inte skickas till USA eller Asien.

Den Europatillverkade Nokia XR21 är dessutom byggd för att hålla och har utformats med hållbarhet som mantra: telefonen har en MIL-STD 810H-certifiering från det amerikanska försvaret och är IP69K-certifierad så att den garanterat tål vatten, damm, fall och höga temperaturer. Telefonen är gjord av 100 procent återvunnen aluminium och den europeiska fabriken satsar ännu mer än tidigare på att ha en produktion med mindre påverkan på miljön.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00