Långtidssupport som sådan ska vara: De fyra år gamla Fairphone 3 och 3+ får Android 13
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER Långtidssupport som sådan ska vara: De fyra år gamla Fairphone 3 och 3+ får Android 13

Långtidssupport som sådan ska vara: De fyra år gamla Fairphone 3 och 3+ får Android 13

Publicerat av: Redaktionen

Den mest hållbara smartphonen är den du redan äger.

Och med Android 13 för Fairphone 3 och 3+ ser Fairphone till att Fairphone-ägare kan använda sina telefoner ännu längre.

Fairphone, den holländska socialekonomiska och hållbarhetsfokuserade smartphonetillverkaren, meddelar att deras äldre Fairphone 3 och 3+ modeller kommer att uppdateras till Android 13.

En betaversion kan fås redan från i dag och alla Fairphone 3 och 3+ ägare kommer att kunna uppdatera till den nya Android-versionen redan i juni.

Den nya uppdateringen tar Fairphone 3/3+ från Android 11 direkt till Android 13. Uppdateringen är en manifestation av Fairphones strävan efter att skapa så långlivade smartphones som möjligt.

Långtidssupport som sådan ska vara: De fyra år gamla Fairphone 3 och 3+ får Android 13Chipset i äldre smartphones stöds inte längre av chipstillverkarna, varför många äldre Android-smartphones inte kan uppdateras med den senaste Android-versionen. Det är just därför uppdateringsutvecklingen uteslutande sker hos Fairphone själv, vilket är omfattande och tidskrävande, men också nödvändigt. Samma tillvägagångssätt har inneburit att den smarta åttaåriga Fairphone 2 kontinuerligt fått uppdateringar och mjukvaruuppgraderingar.

Stöd till 2026

Fairphone 3 släpptes ursprungligen redan 2019 med Android 9 följt av den uppgraderade Fairphone 3+ 2020. Båda modellerna är garanterade stöd till augusti 2024, men precis som med Fairphone 2 räknar Fairphone med att ge stöd till telefonen till minst 2026. Det är unikt i Androids ekosystem och Fairphone hoppas kunna inspirera resten av branschen att också skapa smartphones med längre livslängd och ge längre support.

”På Fairphone slutar vi inte att hjälpa kunderna efter att ha sålt en Fairphone: vi ger stöd så länge som möjligt. Genom att erbjuda Android-uppgraderingar till äldre telefoner säkerställer vi att de används längre. Det strider mot branschnormen, men den mest hållbara smartphonen är den du redan äger och fortsätter att använda”, säger Agnes Crepet, ansvarig för Software Longevity hos Fairphone.

Fairphone är en nederländsk smartphonetillverkare med målet att förändra smartphone- och teknikindustrin inifrån. Genom att skapa mer hållbara och fair-producerade smartphones och tekniska produkter kan Fairphone motivera branschen att ta mer ansvar. Fairphone-smartphones tillverkas med mer hållbara material, med bättre arbetsvillkor för både gruvan och fabriksarbetarna samt med mer rättvisa lönevillkor. Telefonerna är samtidigt så lätta att reparera att du själv kan byta skärm och batteri på några minuter med hjälp av en skruvmejsel.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00