HP & HPE hyllade sina partners
Hem Nyheter HP och HPE hade i år extra stort fokus på sina partners

HP och HPE hade i år extra stort fokus på sina partners

Publicerat av: Redaktionen

Sergel HUB, ett stenkast från Sergels Torg i Stockholms city, öppnade sina lokaler för årets upplaga av Guldmyran.

Den 19:e upplagan var därmed ett faktum.

Arrangörerna HP och HPE hade i år ett extra stort fokus på sina partners.

Årets upplaga av Guldmyran genomfördes som ett hybridevent med 200 personer på plats och 300 personer digitalt uppkopplade. Ett välfyllt program, med bland annat certifieringar och föredrag, avslutades med prisutdelning och galamiddag.

Under dagen får vi möjligheten till ett exklusivt möte med Anna Granö, VD på HPE, och Stefan Bergdahl , VD på HP.

Vi vill hylla våra partners

Vi börjar med att fråga dem om deras förväntningar på dagen.

”Syftet med Guldmyran är att hylla våra duktiga partners. Vi har ett fantastiskt bra samarbete med dem och pandemin har, om möjligt, fört oss ännu närmare varandra”, svarar Anna.

HP & HPE hyllade sina partners”Dessutom är det viktigt för oss att Guldmyran är ett levande koncept som följer med i tiden. Därför införde vi förra året tre nya priskategorier; Samhällsnytta, Säkerhet & Integritet och Hållbarhet”, förklarar Stefan.

De berättar att det är viktigt för dem att även mindre företag ska kunna vara med och vinna en Guldmyra.

Företagskulturer med mersmak

Vi pratar vidare om trender inom IT och vad som är viktigt för HP och HPE.

”Jag tycker att det är tydligt att kunderna vill konsumera den nya tekniken som en tjänst”, säger Anna.

”Under pandemin har vi sett att hemmaprint har ökat utanför Norden, vilket betyder att digitaliseringen är stark i Sverige och övriga Norden”, förklarar Stefan.

De berättar också att försäljningen av PC har rusat under pandemin och att IT-säkerheten bara blir viktigare och viktigare.

”Vi har säkerheten inbyggd redan på chip-nivå och vidare uppåt i tillverkningen”, säger Anna.

De två bolagen som de representerar har starka band och många likheter, bland annat företagskulturen. De månar verkligen om både personal och partners.

”Vår affär går genom våra partners och vi är tydliga och förutsägbara. I en del sammanhang kan det möjligen låta trist att vara förutsägbar men för våra partners skapar det en trygghet. De vet var de har oss”, menar Stefan.

Att personalen är viktig på HPE och HP blir tydligt när Anna och Stefan berättar om deras lösningar för att hjälpa sina anställda att få en bra balans mellan arbete och fritid.

”Vi har något som vi kallar för Wellness Friday och som innebär att de anställda får ledigt en halv fredag i månaden. Syftet är att de då ska hinna göra sådant som annars kan skapa en stress i privatlivet. Vi har även Learning Friday, där tanken är att det skapas tid för att uppdatera sin egen kompetens”, berättar Anna.

”Under de senaste åren när de flesta har jobbat hemifrån är det många som har arbetat mer än de har gjort när de har varit på kontoret. Balans i livet är jätteviktigt för oss och därför har vi bland annat infört att man inte bokar in några möten efter klockan 13 på fredagar”, säger Stefan.

And the winner is…

Hur gick det då när det gäller vinnarna i Guldmyrans olika kategorier?

  1. HP Partner of the Year Vinnare blev Atea
  2. HPE Partner of the Year Vinnare blev Advania
  3. Utveckla och effektivisera Vinnare blev Atea
  4. Samhällsnytta Vinnare blev RTS
  5. Säkerhet och integritet Vinnare blev Cygate
  6. Hållbarhet Vinnare blev Atea
  7. HP Growth Vinnare blev B2B IT-Partner
  8. HPE Growth Vinnare blev Nordlo

Stort grattis till alla vinnare och finalister!

IT-Kanalen av Per Arnebro

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>