Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei EMUI10 görs tillgänglig för Mate-serien

Huawei EMUI10 görs tillgänglig för Mate-serien

Publicerat av: Redaktionen

Huawei presenterade officiellt EMUI10 under utvecklarkonferensen den 9 augusti.

Huawei EMUI10 görs tillgänglig för Mate-serien 3Dr. Wang Chenglu, President för Software Engineering Department på Huawei Consumer Business Group, sa att EMUI10 banar väg för distribuerad applikationsteknologi. Utvecklingen av EMUI10 har möjliggjort scenariospecifika applikationer för ljud- och videosamtal, hantering av uppgifter över flera enheter och enheter för smarta fordon. Samtidigt kan engångsutvecklingen för multi-enheter sänka kostnaderna, förbättra effektiviteten och ge användarna en smart upplevelse.

EMUI har möjliggjort anslutning mellan flera enheter samt mellan enheter och applikationer, och kommer fortsatt att förbättra serviceupplevelsen i ytterligare scenarios.

Under utvecklarkonferensen presenterade Dr. Wang en betaversion av EMUI10 som kommer att testas internt på bland annat Huawei P30-serien den 8 september. EMUI10 kommer också att finnas tillgänglig på nästa generations Mate-serie.

EMUI har över 500 miljoner dagligt aktiva användare (DAU) och ett mörkerläge har lagts till EMUI10 –

EMUI har mer än 500 miljoner aktiva användare dagligen i 216 länder och stödjer 77 språk. Sedan EMUI1.0 som lanserades år 2012 har tekniken förnyats och förbättrats tack vare att Huawei erbjuder EMUI-uppgraderingstjänster och premiumupplevelse för befintliga användare. Statistik visar att användaruppgraderingsgraden för EMUI8.0 och EMUI9.0 nådde 79 procent respektive 84 procent. Antalet användare som uppgraderar sina telefoner till EMUI10 förväntas nå 150 miljoner.

Huawei har under de senaste åren investerat i forskning och utveckling av EMUI för att kontinuerligt öka prestandan. GPU Turbo teknik har förbättrat effektiviteten i grafikbearbetning med 60 procent, medan Link Turbo-nätverksaggregeringstekniken låter smartphones få åtkomst till flera nätverk som 4G och wifi som är 70 procent snabbare än att använda enbart 4G. Andra innovationer som EROFS superfilsystem förbättrar Androids slumpmässiga läsning med 20 procent, och dessutom jämnar Ark Compiler också ut tredjepartsapplikationer med 60 procent.

EMUI10 kommer också med ett nytt mörkerläge för mer visuell komfort och läsbarhet. Forskning avslöjade att en färgs ljusstyrka och mättnad uppfattas olika för människor beroende på om bakgrunden är ljus eller mörk. Det mörka läget optimerar både färgkontrast mellan texter och mörk bakgrund såväl som färgen på texter och systemikoner. Slutresultatet tillser visuell konsistens, bekvämlighet och läsbarhet.

Distribuerad teknik transformerar användningen mellan enheter och kopplar samman flera enheter till en skärm –

EMUI10 använder revolutionerande teknik för att stödja HD-videosamtal mellan flera enheter. Användare kan ringa röst- och videosamtal när och vart som helst. Vid ett inkommande samtal kan användare välja att svara med en smart högtalare eller svara på videosamtal via en TV. Det är även möjligt att skicka en realtidsvideo från en drönare. På jobbet kan mobiltelefon och dator dela skärm och data kan enkelt delas genom dra-och-släpp-funktion. En sådan sömlös upplevelse möjliggörs av revolutionär distribuerad teknik.

För att implementera distribuerad teknik måste maskinvarufunktionerna för varje enhet först göras virtuell. Med andra ord, vad en enhet kan, till exempel när det gäller skärm, kamera, mikrofon eller högtalare, är inte baserat på själva enheten utan snarare en delad resurspool. På så sätt kan varje enhet utnyttja nödvändiga funktioner eller hårdvarukapacitet från resurspoolen, eller dela sina funktioner med andra enheter. För användare och applikationer kan därför olika enheter slås samman till en.

Förutom att förbättra produktupplevelsen bygger Huawei också upp ett distribuerat säkerhets-system för alla scenarier. Det förstärker ett djupgående säkerhetssystem genom att använda intern hårdvara och mjukvara och en chipsystemarkitektur samt systemkärna som grund till säkerhet. Endast enheter som är autentiserade av användaren kan anslutas till andra användar-enheter, och dessutom är kommunikation mellan enheter totalkrypterade för att säkerställa absolut säkerhet vid överföring av data.

Konsekvent användarupplevelse i alla scenarier med engångsutveckling för flerenhets-användning –

Det finns mer diversifierade smarta enheter inklusive smarta TV-apparater och mobiltelefoner och med populariseringen av applikationsekosystem ökar antalet enheter och applikationer bland användare snabbt. Konsumenter kräver samma upplevelse i alla enheter, i och med att de använder samma tjänster på olika enheter, och att ha tillgång till tjänster oberoende av vilken enhet de använder och vart de befinner sig. Utvecklare står därför inför stora utmaningar när det gäller anpassning till flera enheter, inlärning av flera språk och datasammanslagning mellan olika enheter.

I framtiden måste applikationsutvecklare anpassa sig när kraven för multi-scenarios och multi-enheter ändras. Under utvecklarkonferensen berättade Huawei att EMUI fungerar som ett ramverk för UI-program och att det virtualiserar hårdvarukapacitet. Resultatet är att utvecklare kan skapa applikationer för flera enheter utan att behöva göra anpassningar för samma program.

EMUI visar sin förmåga att underlätta ekosystemutveckling och att driva branschen framåt –

Under de senaste åren har antalet användare av Huawei mobiltelefoner ökat avsevärt. Huawei har levererat 100 miljoner enheter på bara fem månader i år, och i framtiden kommer EMUI att tillhandahålla fler applikationer och synergier från flerenhets-upplevelser för användare. Huawei har alltid hållit fast vid att hitta ömsesidigt gynnsamma möjligheter, och det sades under konferensen att Huawei kommer att fortsätta att göra funktionerna för verktyg och plattformar som Ark Compiler och Huawei DevEco Studio mer öppna. Huawei har också för avsikt att arbeta med utvecklare och industripartners för att gemensamt skapa innovation.

P30-serien uppgraderas till EMUI10 Beta-versionen först, följt av andra enheter inom kort –

Huaweis P30-serie kommer att vara först att uppgraderas till EMUI10 Beta-versionen för intern testning den 8 september och kommer att finnas tillgänglig för Mate 20-serien senare. Under konferensen meddelade Dr. Wang Chenglu också att EMUI10 kommer att lanseras i nästa generation Mate-serie. Läs mer om de senaste modellerna för intern testning och EMUI10 via Huaweis officiella kanaler.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00