Inbjudan till webbinarium om barns säkerhet på nätet och lansering av konceptet HackShield
Hem SÄKERHET Inbjudan till webbinarium om barns säkerhet på nätet

Inbjudan till webbinarium om barns säkerhet på nätet

Publicerat av: Redaktionen

Stiftelsen Tryggare Sverige bjuder in till en kickoff i arbetet med att öka barns säkerhetsmedvetande på nätet där det nederländska konceptet HackShield lanseras i Sverige.

Vid lanseringen medverkar bland annat digitaliseringsminister Erik Slottner och kriminalkommissarien Jan Olsson.

Internet har blivit en del av våra liv och erbjuder barn fantastiska möjligheter att kommunicera, lära och upptäcka världen. Tyvärr finns det också faror som lurar online, som bedrägerier, exploatering, övergrepp och andra former av kränkningar.

Inbjudan till webbinarium om barns säkerhet på nätet och lansering av konceptet HackShieldFör att öka barns säkerhetsmedvetande på nätet lanserar vi nu, i samarbete med Polismyndigheten, det nederländska konceptet HackShield. HackShield utbildar barn (8-12 år) till juniora cyberagenter som delar kunskap med sina vänner, syskon, klasskompisar, föräldrar samt mor- och farföräldrar och andra i den äldre generationen. HackShield består bland annat av ett digitalt spel som erbjuder 6 timmar av fritt individuellt spel med fokus på cyberbrottsrelaterade frågor. Konceptet erbjuder även 8 lektionspaket för lärare och andra vuxna som berör frågor som pengamulor, phishing, kränkningar på nätet och mycket annat.

Varmt välkomna till ett webbinarium där vi presenterar konceptet HackShield som används av 40 procent av kommunerna och som har spelats av cirka 30 procent av alla barn i Nederländerna.

DATUM: 25 oktober
TID: 14.00-15.30
PLATS: Digitalt (en Zoomlänk skickas ut via mail)
MEDVERKANDE: Digitaliseringsminister Erik Slottner, Kriminolog Marika Haug (Stiftelsen Tryggare Sverige), Kriminalkommissarie Jan Ohlson (Nationellt IT-brottscentrum, Polismyndigheten), Grundare Tim Murck (HackShield, NL)
ANMÄLAN: Via formulär

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00