Ingram Micro boostar molnaffärer med nya tjänster
Hem DISTRIBUTÖRIngram Micro Ingram Micro boostar molnaffärer med nya tjänster

Ingram Micro boostar molnaffärer med nya tjänster

Publicerat av: Redaktionen
Martin Svennberg, Ingram Micro

Martin Svennberg, Ingram Micro.

Ingram Micro kliver fram i molnet med flera nya tjänster som ska underlätta för återförsäljare. Bland annat erbjuder man Skykick för enklare migrering till Office 365.

Microsoft vill av förklarliga skäl elda på övergången till Office 365. Därför applåderar de när Ingram Micro annonserar samarbetet med Skykick, en leverantör av mjukvara för just migrering till molnet.

– Ett migreringsverktyg är A och O för att kunna hantera volymer av utrullningar av Office 365 till små och medelstora företag. Att Ingram Micro nu samarbetar med Skykick är ett kliv framåt för alla parter: kunder, återförsäljare, Microsoft och Ingram Micro, säger Beda Grahn, affärsområdesansvarig inom SMB hos Microsoft, i en kommentar.

”Bättre kundupplevelse”

Fredrik Berg på IT-Hantverkarna är en av de partner som redan börjat använda verktyget.

– Med Skykick har vi förenklat migreringsprocessen till Office 365, både under förstudien och vid själva flytten. Kunderna får en bättre upplevelse eftersom de kan jobba som vanligt under tiden migreringen pågår, säger han och lyfter även fram Skykicks support som en tillgång i projekt.

Lanpoint är en annan partner som har erfarenhet av  verktyget. Bolagets Johannes Aurén säger att han gillar tryggheten det ger och liksom Fredrik Berg ger han högt betyg till supporten.

Fem molnområden

För Ingram Micro är Skykick-samarbetet en av flera vägar mot att utveckla molnstödet för återförsäljarna. Molnchefen Martin Svennberg förklarar att de har molnlösningar inom fem områden, infrastruktur, kommunikation, affärsapplikationer, it-management och säkerhet.

– Självklart tar Microsofts nya licensprogram CSP stor plats då det öppnar upp möjligheten för månadsfakturering av Office 365. Men andra aktörer, bland andra Acronis och IBM Softlayer, sällar sig till också till utbudet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>