Inleder golboalt samarbete – HCL och Red Hat

IT-konsultföretaget HCL Technologies (HCL), inleder ett globalt samarbete med open source-företaget Red Hat.

Inleder golboalt samarbete - HCL och Red Hat 1Samarbetet ligger i linje med HCL:s satsning på att erbjuda sina tjänster kring molnbaserad plattformshantering, HCL Application Platform-as-a-Service (PaaS), till företagskunder över hela världen. Samarbetet innebär att företagen kombinerar Red Hat OpenShift Container Platform med HCL:s ledande tjänster för digital transformation och världsomfattande kapacitet för operativ hantering av kundernas IT-miljöer. Därigenom kan HCL och Red Hat leverera en heltäckande PaaS-lösning och effektivisera satsningar på att skapa applikationer som bygger på en digital molnstrategi utformad för dagens moderna affärsmiljö.

– Samarbetet är ett ytterligare steg i utvecklingen av vår Mode 1-2-3-stategi, säger Kalyan Kumar, Chief Technology Officer – IT services på HCL Technologies. I detta fallet är samarbetet ett exempel på hur vi fortsätter att utveckla partnerskap inom det vi kallar Mode-2 i vår affärsstrategi. Mode-2 omfattar bland annat tjänster för digital transformation för kunder där satsningen på molnbaserade lösningar är särskilt viktig. Samarbetet innebär att HCL och Red Hat positionerar sig som ledande företag inom den globala marknaden för applikationsplattformar som tjänst. Red Hat erbjuder en prisbelönt containerteknologi och HCL blir global partner för systemintegration, konsulting, arkitektur och design, utformning och drift av lösningarna.

– Red Hat ser fram emot samarbetet med HCL, inte minst med tanke på deras ledande position inom systemdesign och utformning av innovativa lösningar på företagsmarknaden. HCL:s expertis kombinerat med Red Hat:s OpenShift Container Plattform hjälper utvecklare att minska komplexitet och time-to-market genom att effektivisera processen att se till att företagsapplikationer kommer i produktionsläge, och därigenom göra det möjligt för utvecklare att fokusera mer på innovationsprocessen, säger Julio Tapia, Director – OpenShift Partner Ecosystem, Red Hat.

Red Hat OpenShift Container Plattform gör att Linux-containers och Kubernetes blir enklare att hantera. Det möjliggör för organisationer att utveckla applikationer snabbare och med ökad effektivitet och flexibilitet, utan att behöva oroa sig över många av de annars så komplexa delarna av att hantera den underliggande infrastrukturen.

Syftet bakom HCL och Red Hat:s samarbete är effektivisera infrastruktur- och utvecklingsmiljöer med artificiell intelligens, maskininlärning, användning av HCL:s prisbelönta programsvit för orkestrering och automation –  DRYiCETM. Samtidigt samarbetar företagen genom att utveckla acceleratorer som hjälper kunder att bygga cloud-native-lösningar på ett konkret och pålitligt sätt för att därigenom hjälpa kunder att hantera sina digitala transformationsinitiativ.